Jens Otto Størup

Jens Otto Størup, Foto: Skat

 ”Det er ikke nogen forudsætning for at arbejde i Motorstyrelsen, at man er bilnørd. Omvendt: Er man biltosset, så skal man søge stillingerne. ”

Sådan siger Motorstyrelsens direktør, nordjyden Jens Otto Størup. Størup er en kendt mand af mange i Aalborg og omegn. Han var direktør for Nordjyllands Trafikselskab, inden han blev ansat til at køre den nye Motorstyrelse i stilling i Aalborg fra 1. juli 2018.

3. januar er der frist for at søge jobbene i den første bølge af ansættelser i Motorstyrelsen. Opslaget har været ude i nogle uger, og ansøgningerne er væltet ind. Der er allerede kommet 200 ansøgere, og Størup venter flere, inden jul og nytår er omme.

”Vi kan sagtens bruge HK’ere, så jeg synes bare, at de, der brænder for området, skal søge, ” lyder direktørens opfordring.

”Det er utrolig glædeligt, at Jens Otto Størup melder ud, at mange af de kommende medarbejdere bliver folk med HK-baggrund, ” siger Jonna Vestergaard, formand for HK Stat i Nordjylland.

”En super dejlig udmelding, for HK’ere er rigtig gode til at vejlede og til at have med mennesker at gøre”, tilføjer hun. Jonna Vestergaard håber blandt andet, at mange af de dygtige HK’ere, der går ledige, vil skrive en ansøgning til Størup.

Masser af borgerkontakt

”Det er et stort mål for os at have en god kontakt med omverdenen. Kommende medarbejdere i Motorstyrelsen skal kunne lide at have direkte kontakt med borgere og virksomheder.  Der bliver tre hovedopgaver for medarbejderne: 1. Vedligeholde Motorregistret, som er digitalt. 2. Værdifastsætte køretøjer. 3. Vejlede borgerne, ” siger Jens Otto Størup.

”Nu kender vi Skats samlede køreplan for lokalisering. Den betyder, at mange medarbejderne fra Høje-Taastrup skal til Aalborg. Jeg forventer ikke, at alle vil flytte med, så der er gode muligheder for nordjyder, hvis de søger, ” tilføjer direktøren. Han regner med at skulle ansætte 100 i Aalborg i 2018; mange af dem med HK-baggrund, men også jurister og personer med mellemlange uddannelser.

Skulle du ikke være heldig at blive kaldt til samtale til de første stillinger, kommer der flere chancer. Jens Otto Størup bebuder et nyt opslag i februar-marts 2018.