HK.dk logo

Fyrkat og de andre dyr sikret

02. januar 2018  |  HK Transport & Turisme Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

DFDS lukker sin godsterminal i Esbjerg, som betyder afskedigelse af samtlige 67 DFDS-medarbejdere i driften og på kontoret ifølge en skriftlig meddelelse fra selskabet

Arbejdsmarkedets Feriefond har bedt Zoo i København, Fregatten Jylland, Vikingecenter Fyrkat og flere andre danske museer om at tilbagebetale store lån, og blandt andet vikingecentret har sagt, at de risikerer helt at måtte lukke.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) udsættes tilbagebetalingen af lånene, mens han drøfter den med EU-Kommissionen, så en løsning ikke kolliderer med reglerne for statsstøtte.

”Medarbejderne må fortsat affinde sig med usikkerhed om deres økonomiske situation. Men foreløbigt kan fyresedlerne vente indtil sommerferien 2018” siger bestyrelsesmedlem Eigil Johannesen. Som fællestillidsrepræsentant for HK’erne i PostNord Danmark kender han til kollegernes følelser, når jobbet afhænger af et ja eller nej fra Bruxelles.

”Kontakt tillidsrepræsentanten eller afdelingen med dine spørgsmål. Det giver mere ro i maven med konkrete svar i stedet for at gætte. Og få taget noget efteruddannelse, mens tid er” er hans råd. ”De overenskomstmæssige kompetencepuljer forudsætter ofte, at uddannelsen er påbegyndt, inden du har fået en fyreseddel. Brug derfor timeouten klogt”.

Det er lukningen af passagerruten, ét skibsanløb om dagen og mere standardiseret gods, der gør, at rederiet ikke længere mener, det er hensigtsmæssigt at drive egen terminal i Esbjerg. I stedet vil DFDS købe sig til terminalservice fra Blue Water Shippings terminal.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk