HK.dk logo

4.024 job flytter i længe ventet runde

17. januar 2018  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Godt 4.000 job skal placeres rundt i landet. Den allerede kendte flytteplan i Skat og nye job i forsvaret tæller med, så omkring 1.800 fik onsdag besked om, at deres job flytter.

Glæde hos nogle. Gråd og frustration hos andre. Flytningen af i alt 4.024 statslige arbejdspladser til nye kontorer på tværs af landet vækker glæde hos dem, der får nye muligheder, og chok hos dem, der mister det job, de er glade for.

Omkring 1.800 statsansatte fik onsdag den 17. januar besked om, at deres job skal flytte. Medarbejderne i Skat på tværs af Danmark landet fik allerede før jul besked om deres fremtid. Samtidig forventer regeringen at oprette 600 nye stillinger i forsvaret. Dermed lyder regeringens samlede tal for anden omgang af statens flytteplaner på godt 4.000 nye job uden for hovedstadsområdet.

I samme periode fortsætter omprioriteringsbidrag og besparelser dog med at skære stillinger på tværs af statens arbejdspladser.

kort

Flytninger koster

Statsministeren sagde på dagens pressemøde om 'Bedre Balance 2', at dansk økonomi er bomstærk. Og derfor skal vi investere i hele landet. Og innovationsminister Sophie Løhde var inde på, at flytninger koster.

Derfor undrer det HK Stat-formand Rita Bundgaard, at finansieringen ikke blev nævnt på pressemødet. Der er afsat 150 millioner kroner til at flytte og oprette 4.000 job, og det er næppe nok, mener hun.

- Jeg er bekymret for, at denne runde er stærkt underfinansieret. Vi har medlemmer i hele landet, der hver dag mærker presset fra årelange besparelser. Hvis styrelserne får en regning med i indflytningsgave, går det i sidste ende ud over løsningen af kerneopgaverne. Det kan ramme de borgere og virksomheder, som er afhængige af de statslige funktioner, ligesom det kan ramme arbejdsmiljøet og de nye medarbejdere, der knokler for at skabe en succes, siger Rita Bundgaard og tilføjer:

- Det er jo en fair holdning, at politikerne vil flytte nogle arbejdspladser, men det er ikke i orden, hvis vores medlemmer skal betale med en mere presset hverdag. Vi ved, at der er et stort politisk pres på at flytningerne skal fungere. Derfor undrer det mig, at ministerierne igen skal betale en tilsyneladende stor del af flytteregningen. Alle der ønsker, at flytningerne bliver en succes, har jo en interesse i at der er råd til at sikre en god oplæring og overlevering, så de nye medarbejdere kommer godt fra start, siger Rita Bundgaard.

Hun glæder sig over, at det er lykkedes HK Stat sammen med de andre faglige organisationer at sikre bedre forhold for de medarbejdere i hovedstaden, som nu mister jobbet.Vi har fået hævet beløbet til et outplacement-forløb fra 15.000 kroner til 25.000 denne gang og fået bredt det ud, så medarbejderen bedre kan tilpasse det sine egne behov.

Læs også: 10.000 kroner ekstra til ledige efter udflytning

Derudover har vi fået ministerens ord for, at de lokale ledere skal være bedre til at informere og inddrage medarbejderne og SU-systemet i de forandringer, som de sammen skal igennem, og det er positivt, siger Rita Bundgaard.

Lige nu, hvor spændingen om den nye flytteplan er udløst, er hovedsagen dog ikke penge og politik, tilføjer Rita Bundgaard.

- Det vigtigste lige nu er hensynet til de tusindvis af statsansatte, der enten skal rykke sig selv og deres familier op med rode eller sige jobbet op og se sig om efter nyt. De har ventet længe på en afklaring, og nu skal de træffe tunge beslutninger om deres karriere og familie. De har brug for, at både arbejdsgivere og vi i deres fagforeninger gør vores bedste for at støtte dem i den turbulente situation, de står i. I HK Stat er vi klar til at hjælpe både vores københavnske medlemmer videre - og hjælpe de nye statslige arbejdspladser i resten af landet i kontakt med nogle af vores dygtige HK-medlemmer.

Skal din arbejdsplads flytte? Se flytteguide til statens HK'ere

 

Største flytning: Miljøstyrelsen til Odense

Den største flytning er de 440 medarbejdere i Miljøstyrelsen, der flytter til Odense. I alt 465 stillinger flytter til Odense, 306 stillinger til Aarhus, 264 stillinger til Roskilde, 171 til Ringkøbing og 156 stillinger til Aalborg Ud over de fire store universitetsbyer fordeles en lang række job i byer fra Maribo over Stenlille og Bogense til Struer og Brovst. 

 

  

 

 


Udflytning

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk