HK.dk logo

Det spørger I os om i januar

17. januar 2018  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hver måned bringer vi et udvalg af de mange gode spørgsmål, vores medlemmer stiller os for tiden. Sandsynligvis er noget af det også relevant for dig. I denne måned handler det om nyuddannede, efteruddannelse og om, hvad du gør, hvis du pludselig ikke får løn.

 


Hvad gør jeg, hvis jeg ikke får udbetalt løn?

Dennis Christensen, faglig konsulent:

Du kontakter straks os i HK, så vi kan kræve din løn udbetalt. Vi sender et brev til din arbejdsgiver, og hvis lønnen stadig ikke kommer, opfordrer vi dig til ikke at møde ind på arbejde. Så sender vi et nyt brev med en frist, og hvis lønnen stadig udebliver, anser vi det som grov misligholdelse af din kontrakt, hvilket får ansættelsen til at ophøre.

Efter den proces har du stadig krav på dine tilgodehavender sammen med løn for det almindelige opsigelsesvarsel, der fx kan være 6 måneder.

Det er også meget vigtigt, at du gør som beskrevet her, hvis din løn ikke udbetales, fordi arbejdspladsen er konkurstruet. Skulle den gå konkurs, vil Lønmodtagernes Garantifond nemlig se på, om du har forholdt dig aktivt eller passivt til, at du ikke fik din løn udbetalt. Vurderer de, at du har været passiv, bliver den manglende løn set som et lån, du velvilligt har ydet virksomheden. Og så er der stor risiko for, at du aldrig ser de penge igen.

Har I et tilbud til nyuddannede unge?

Janne Nielsen, koordinator i kursusafdelingen:

Ja, vi har et gennemprøvet og specialiseret 2-dages forløb, som har hjulpet mange unge HK’ere godt i gang på arbejdsmarkedet. Det hele handler om, hvordan du bedst muligt får præsenteret dig selv og dine kompetencer for mulige arbejdsgiver. Vi arbejder blandt andet med dit ”brand”, og jeg tør godt love, at du efter de to dage vil have opnået en ny bevidsthed, og være blevet styrket i at være den, du er.

Kurset er for medlemmer under 30, som for nyligt har færdiggjort en uddannelse, men endnu ikke er kommet i job. I februar holder vi kurset både i Kolding, Esbjerg, Sønderborg og Horsens.

Hvordan får jeg råd til efteruddannelse?

Ole Kjær, formand:

For at kunne besvare spørgsmålet helt entydigt, er jeg nødt til at kende dit nuværende ansættelsesforhold. Er du på en arbejdsplads med overenskomst, gælder et sæt regler, men reglerne er ikke ens indenfor alle overenskomster. Er du ansat i det offentlige, gælder nogle andre regler, men igen forskellige for, om det er på en kommunal eller en statslig arbejdsplads.

Det bedste råd, jeg kan give, er at bruge os i HK Sydjylland til at vejlede om din konkrete situation og muligheder. Du kan for eksempel kontakte vores karrieretelefon og komme til vores inspirationsmøderne ”Dit liv – Dit job”.  De næste arrangementer er i Sønderborg og Kolding.

HK-medlemmer Efteruddannelse Elev

Har du brug for


Billig forsikring, forbrugsforening og gode rabatter


Se dine medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk