HK.dk logo

Sådan bliver et netværk din vej til faglig udvikling

18. januar 2018  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En netværksuddannelse kan være vejen til sparring og faglig udvikling. Det fortæller bogholder Gitte L. Albjerg, der i dag er med til at drive et netværk for bogholdere og regnskabsassistenter.


netværk 300x200

For mange HK’ere kan det være svært at få sparring, hvis man arbejder i en mindre virksomhed og er den eneste med kompetencerne til at udføre en given arbejdsopgave. Men det kan et fagligt netværk med personer i samme situation fra andre virksomheder lave om på.

Det oplevede den 56-årige bogholder Gitte L. Albjerg, der er den eneste økonomimedarbejder i virksomheden Ryslinge Tagdækning A/S. Hun tilmeldte sig HK’s netværksuddannelse og er i dag primus motor for et fagligt netværk for bogholdere og regnskabsassistenter på Fyn.

- Mit arbejde kan til tider være udfordrende, da der er mange skiftende love og regler for blandt andet lønudbetalinger og momsregler. Det kan være vanskeligt at sidde med alene. Men med netværket har jeg fundet en gruppe mennesker, der er i samme situation som jeg selv, og som jeg kan dele mine faglige udfordringer med, siger hun.

Altid faglig hjælp at hente
Netværket, som Gitte L. Albjerg har stået for siden september 2017, samler 16 personer, der alle arbejder med økonomi. Det har fra begyndelsen været en succes, og de mødes fortsat hver anden måned og har på Facebook oprettet en gruppe, så de til hver en tid kan spørge hinanden til råds.

- Ved netværkets opstart lavede vi en liste med emner, vi gerne ville blive klogere på, og som kunne være interessante at diskutere. Her i januar har vi blandt andet haft et oplæg af en revisor om, hvad man som bogholder skal være opmærksom på, når man skal lave en årsafslutning, så man slipper for høje revisorhonorarer. Deltagerne i netværket er altid meget engagerede, og snakken går ofte så godt, at den er svær at lukke ned igen, siger hun.

Et netværk er et fagligt supplement
Hos HK/Privat glæder netværkskonsulent Pernille Beck Poulsen sig over Gitte L. Albjergs succes. For et netværk er ikke blot en mulighed for at få sparring og møde andre med samme faglige udfordringer. Det er også et godt fagligt supplement i en travl hverdag, lyder det.

- Som en del af et netværk har du i fællesskab med andre mulighed for at holde dig opdateret på dit fag som et supplement til mere formel efter- og videreuddannelse. Man får en form for faglig livline og har altid én, man kan ringe eller skrive til, hvis man har brug for et råd eller to, siger hun.

- Og så er dét at kunne skabe netværk, relationer og at være en god mødefacilitator også kompetencer, der i stigende grad bliver efterspurgt på arbejdsmarkedet, tilføjer hun.

 

Næste hold begynder i marts

Hvis du som Gitte L. Albjerg har lysten til at lære, hvordan man stabler et netværk på benene, begynder et nyt hold på HK’s netværksuddannelse ”Kickstart Dit Faglige Netværk” i marts måned. Her kan du få hjælp til at komme godt fra start med dit helt eget faglige netværk.

Gitte Albjerg

Gitte L. Albjerg

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk