I dag modtog HK Østjylland en uopfordret ansøgning fra Tanja Hansen. Hun er ledig, men starter i nyt job, den 1. februar. Alligevel kræver loven, at hun søger to job om ugen.

- Jeg har skrevet under på min ansættelseskontrakt her til eftermiddag, men det fritager mig ikke fra at sende to jobansøgninger om ugen frem til jeg starter i arbejder, fortæller hun.

 

Søren Sørensen, formand for HK Privat Østjylland 

EN REGEL, DER ER HELT TOSSET

mener HK Privat Østjyllands formand, Søren Sørensen.
 
- Det bliver politikerne nødt til at lave om. Vi har med jævne mellemrum henvendelser fra medlemmer, der er frustreret over at være landet i et bureaukrati, som ikke gavner andet end bureaukratiet, siger han.

Da Tanja Hansen forfattede sin uopfordrede jobansøgning til HK Østjylland, var det både for at leve op til lovens krav, men også at gøre opmærksom på, at ledige er underlagt regler, der mest af alt er til for reglens skyld.

- Jeg er enig i, at ledige aktivt skal søge job. Men når jeg nu har fået arbejde, så kan jeg jo reelt ikke starte i et job, og derfor bliver mine ansøgninger jo mest af alt en provokation af arbejdsgiveren. Det synes jeg egentlig ikke er særlig rart, og hvem skal det gavne? spørger hun.

Det har Søren Sørensen fuld forståelse for.

- Jeg bliver faktisk lidt forarget over, at vi bruger tid og ressourcer på at kræve, at ledige, der har fået job, men blot venter på, at de kan starte, skal sende 2 ansøgninger om ugen. For når det er et krav, så er der jo også nogen, der skal kontrollere, at de ledige faktisk sender ansøgningerne. Det koster tid og penge, som kunne bruges på noget fornuftigt i stedet for. Derfor vil jeg nu tage fat i de politiske kræfter, der kan være med til at få standset det her bureaukrati, siger Søren Sørensen.

I ansøgningen til HK Østjylland skriver Tanja Hansen:

”Til din information, så har jeg taget ferie fra mandag d. 22. januar til d. 31. januar 2018, så jeg kan arbejde i dag og i morgen. Er der noget ledigt”?

- Jeg bryder mig ikke om at genere en arbejdsgiver med en ansøgning, når den eneste grund til, at jeg sender den er, at jeg skal leve op til lovgivningen. Derfor har jeg taget ferie fra på mandag og måneden ud, så jeg slipper for at sende ansøgninger, siger hun.

Som den anden ansøgning i denne uge, har Tanja Hansen sendt en uopfordret en af slagsen til Jobcentret. Her gør hun også opmærksom på, at hun meget gerne arbejder i denne uge, men derefter har ferie og i øvrigt starter nyt arbejde den 1. februar.

- Ansøgningen var et forsøg på at råbe systemet op. Jeg syntes, de skulle prøve at smage lidt af den kage, de selv er med til at bage, siger Tanja Hansen.

Hun håber nu, at politikerne på Christiansborg får øjnene op for, at reglerne hverken gavner de ledige eller arbejdsgiverne og derfor laver reglerne om.

 

I videoen kan du høre Tanja Hansen og Søren Sørensen fortælle, hvad de mener om, at ledige skal søge 2 jobs om ugen, selv om de har fået arbejde.