HK.dk logo

Laboranten i ny indpakning

22. januar 2018  |  DL-F Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Den 17. januar udkom januar-nummeret af LABORANTEN, og vi tager samtidig fat på begyndelsen af et nyt kapitel i bladets 61-årige historie.

Af Gorm Grove

 

Første nummer af LABORANTEN udkom i 1956, og siden er bladet trofast dumpet ind ad brevsprækkerne hos medlemmerne. Tiderne skifter, og det samme har udseendet gjort med års mellemrum. Det velkendte, gamle layout med det røde O i LABORANTEN så dagens lys i 1999, og siden har der kun været ganske små ændringer.

De seneste år har der blandt medlemmerne og i DL-F bestyrelsen været et stigende ønske om et mere tidssvarende layout. Der har flere gange været taget tilløb til forandringer, og nu skal det være. Man kan roligt sige, at det gamle layout var enestående på bladmarkedet herhjemme. Intet andet blad lignede LABORANTEN og en modernisering af bladet med respekt for indholdet har været ønsket længe.

Det er vores dygtige, mangeårige grafikere hos Rosendahls A/S i Esbjerg, der i samråd med DL-F’s redaktionsudvalg og bestyrelse har udarbejdet det nye udseende, som i øvrigt lægger sig meget op ad HK’s designmanual i farvevalg.

Således har DL-F’s så kendte logo også oplevet en lille ændring. De to farver er sort og cyan – de samme to farver, der anvendes til HK’s logo.

Det symboliserer tilknytningen til HK – og alligevel skiller bladet sig ud fra de andre HK blade med sit faglige indhold og størrelse.

Farverne er langt mere afdæmpede og ovre i det douchede. Der er to skrifttyper i bladet: Bell Gotic og Akkurat Pro. På nogle sider er der lagt en diskret og transparent cellefigur ind over siderne for at give dem mere form og liv.

Du vil også se den samme cellefigur gå igen i sidenummeringen. Cellen skal symbolisere, at faget også starter og udvikler sig gennem dit fagblad. 

Som læser kan man godt blive lidt overrasket, når man første gang åbner det fornyede blad, fordi man forventer noget andet, end det man ser. Man mødes af et langt mere enkelt og rent layout, som bringer teksten mere i fokus, fordi der ikke længere er så megen ”larm” fra de tidligere kulørte sider.

Vi håber, det falder i din smag. Og under alle omstændigheder: God læselyst fra redaktionen.


Laboratorium og miljø

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk