HK.dk logo

Lokalpolitikere oplever mindre bureaukrati

22. januar 2018  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I modsætning til den almindelige opfattelse kan forskere nu vise, at kommunalpolitikere faktisk oplever mindre bureaukratisk bøvl.

Det står åbenbart ikke så slemt til med unødig administration og bureaukratisk bøvl, som man skulle tro.

Det er ellers den opfattelse, som mange prøver at skabe i befolkningen, altså at fx kommunerne er ved at segne under administrative opgaver.

Men forskere fra VIVE (Det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd) kan nu vise, at det ikke er den oplevelse, som kommunalpolitikere har.

I hvert fald viser en undersøgelse blandt lokalpolitikere, at der fra 2013 til 2017 er sket et fald i politikernes oplevelse af unødigt bureaukrati.

I undersøgelsen er kommunalpolitikerne blevet bedt om at give en overordnet vurdering af graden af unødigt bureaukrati i deres kommune. 

Beskæftigelse scorer højst

Med unødigt bureaukrati menes regler og procedurer, der ikke støtter formålet med arbejdet, men i stedet medfører en administrativ byrde – og her har kommunalpolitikerne skullet vurdere, hvor stor en mængde af unødigt bureaukrati de oplever, på en skala fra 0 (intet unødigt bureaukrati) til 10 (udelukkende unødigt bureaukrati).

På fire år er der sket et fald fra 5,6 til 5,3.

Måske ikke overraskende er det beskæftigelsesområdet, som scorer højst i bureaukrati, når man ser på de forskellige politiske udvalg. Her er scoren 5,6.

Undersøgelsen viser også, at det er de nyvalgte politikere, som oplever mest bureaukrati, mens de erfarne lokalpolitikere åbenbart har fået et mere realistisk billede.

 

Administration

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk