HK.dk logo

Man skal ikke finde sig i chikane

22. januar 2018  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

På kommunale arbejdspladser, hvor ansatte trues og intimideres, skal man have en grundig afklaring af, hvad man skal kunne tåle. De groveste tilfælde skal anmeldes til politiet, mener en ekspert.

Et indslag i TV2 Øst bringer en række gode råd om, hvordan man som medarbejder og chef skal tackle chikane fra visse borgere. Rådene kommer fra rådgiver i sociale medier Abelone Glahn, der blandt andet opfordrer til grundige drøftelser af, hvad man vil finde sig i på den enkelte arbejdsplads. Desuden skal man med det samme sørge for at sikre beviser for chikanen og at anmelde de groveste tilfælde af trusler til politiet.

Hendes anbefalinger følger i forlængelse af udtalelser fra flere medarbejdere i Vordingborg Kommune, der har oplevet at blive hængt ud. Blandt andet fortæller Claus Oppermann, borger og arbejdsmarkedschef, hvordan han selv har set sig omtalt:

- I korte træk kan man læse, at jeg er umenneskelig og bryder loven, altså er forbryderisk og har meget dårlige intentioner, fortæller han i indslaget.

En stigning over de seneste syv år

Andre medarbejdere, der af frygt for chikane medvirker i anonymiseret form, fortæller om at blive kaldt dum, inkompetent og betegnet som et ondt menneske, der kun går på arbejde for at ødelægge folks liv. En bliver ked af at læse på de sociale medier, at nogen synes, det er okay at opføre sig groft eller ligefrem gå amok over for sagsbehandlere på jobcentret.

Michael Rosenberg, formand for HK Kommunal Sjælland, fortæller i indslaget, at omfanget af udhængning på de sociale medier er vokset i de seneste syv år. Det har den konsekvens, at sagsbehandlerne er blevet mere utrygge og benytter forskellige forholdsregler for at undgå chikane

I tråd med HK Kommunals anbefalinger

Abelone Glahns råd ligger fint i tråd med HK Kommunals anbefalinger til landets borgmestre, når de har medarbejdere, der bliver intimideret og udsat for trusler.

Flere kommuner har indført retningslinjer om trusler, chikane og udhængning på sociale medier. Det gælder blandt andet København, hvor reglerne blev opdateret i december og nu også omfatter såkaldt "digital chikane".


Social og beskæftigelse Ydelse og borgerbetjening

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk