HK.dk logo

OK-forhandlingerne går nu for alvor i gang

22. januar 2018  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Fem ugers timeout bliver nu afløst af reelle forhandlinger om de fremtidige løn- og arbejdsforhold for HK’erne og de øvrige i alt 550.000 medarbejdere i kommuner og regioner. I HK Kommunal ser man nu frem til at tage fat på vigtige spørgsmål om lønstigninger, fritvalgs-ordning og kompetencefonde.

KL er nu indstillet på at forholde sig til en aftale om arbejdstid for lærerne. Det betyder, at de overenskomstforhandlinger for ansatte i kommuner og regioner, der har stået på standby siden den 15. december, nu kan gå i gang for alvor.

Samtlige kommunale og regionale forhandlere har nemlig stillet sig solidarisk med lærerne i deres krav om, at der først forhandles overenskomster, når arbejdsgiverne har vist vilje til at indlede forhandlinger om lærernes arbejdstid.

På et netop afholdt møde med deltagelse af HK Kommunals formand, Bodil Otto, og de øvrige repræsentanter for ansatte i kommuner og regioner samlet i Forhandlingsfællesskabet, konstaterer man således, at ’parterne er indstillet på at forholde sig til konkrete elementer i en arbejdstidsaftale for lærerne’, som det hedder i en pressemeddelelse fra Forhandlingsfællesskabet.

Spot på lønforbedringer og fritvalgsordning

I HK Kommunal udtrykker formand, Bodil Otto, stor tilfredshed med, at man nu kan tage fat på forhandlingerne om de fremtidige løn- og arbejdsvilkår for blandt andre de knap 50.000 HK’ere i kommuner og regioner.

- Jeg ser frem til, at vi nu får taget hul på nogle frugtbare drøftelser, der forhåbentligt munder ud i, at vores medlemmers berettigede forventninger om en solid forbedring af reallønnen, bliver indfriet, siger Bodil Otto, der også nævner spørgsmålene om en fritvalgsordning og kompetencefonde som centrale elementer i forhandlingerne.

Til trods for at man på lønmodtagerside nu har konstateret, at arbejdsgiversiden ønsker reelle forhandlinger med lærerne, har Bodil Otto til hensigt fortsat at følge lærernes forhandlinger ganske nøje.

Forhandlinger

Forhandlingsfællesskabet har planlagt at forhandle med KL den 26. januar og den 14. februar (afsluttende) og med RLTN den 2. februar og 21. februar (afsluttende).

Der er endnu ingen datoer for hvornår HK Kommunal skal forhandle om vores specielle krav.

 


OK18 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk