HK.dk logo

Kæmpechok for medarbejderne - Miljøstyrelsen flytter igen

23. januar 2018  |  HK Stat  |   |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Uforståenhed og undren hos HK'erne i Miljøstyrelsen. Endnu engang skal de omstille sig. På trods af chokket var det nogle meget velovervejede medlemmer, som mødte faglig konsulent Stig Raff til medlemsmødet.

- Det var et kæmpechok. Vi havde måske forventet nogle delvise flytninger, men vi havde slet ikke set det komme, at hele styrelsen skal flyttes. Vi er jo blevet flyttet og lagt sammen så mange gange, og der har været så mange ændringer bare de seneste par år, at vi troede, at der ville være lidt ro til at bygge op.

Sådan siger HK'eren Heidi Pedersen, der siden udmeldingen kom har haft så travlt med at være tillidsrepræsentant, at hun slet ikke selv er nået til at overveje, om hun vil med jobbet til Odense.

Tungt medlemsmøde

Det var da også tunge øjne og nedslåede blikke i Miljøstyrelsens konferencerum 0.04 i  huset på Haraldsgade 53 på Østerbro i København, der mødte HK Stat Hovedstadens faglige konsulent Stig Raff. Han var mødt frem for at svare på faglige spørgsmål om den i onsdags udmeldte flytning til Odense.

Under det halvanden time lange medlemsmøde spurgte de bekymrede HK'ere - der måtte stå og sidde på bordene, for at alle kunne være der - om alt mellem væsentlige ændringer; hvor meget skal man tåle, varsling, modregning i stedtillæg og håndtering af chefer, der er begyndt spørge om medarbejdernes vilje til at flytte med.

- Jeg forstår ikke det med udligningstillæg, lød det fra en af de fremmødte.

Stig Raff: Det betyder, at hvis du flytter med, vil dine fremtidige lønstigninger blive modregnet, indtil din løn (hovedstadssatsen, red) bliver den samme som provinssatsen.

- Så hvis jeg tager chancen og pendler, mister jeg penge, fordi jeg bliver boende et dyrere sted, konstaterede en anden HK'er.

Halvvejs gennem mødet afbrød en kraftig boren de mange spørgsmål. Miljøstyrelsen har gennem de sidste to år været gennem en større renovering, for at huset blev klar til at huse hele styrelsen efter sidste omlægning.

- Ja. Gad vide, om vi når at se det færdigt, lød det straks fra Heidi Pedersen.

Naturstyrelsen blev i 2015 meldt til udflytning og delt. Den del, der blev tilbage i huset på Haraldsgade kom 1. juli 2016 til at hedde SVANA. Det blev 1. februar 2017 slået sammen med Miljøstyrelsen.

Mange omlægninger giver usikkerhed

Trods den barske nyhed, var Stig Raff efter mødet imponeret over, hvor velovervejede dagens fremmødte havde været.

- Der er mange, der har prøvet det før. Stemningen i dag var både ja og nej. Nogle er allerede begyndt at undersøge husleje i Odense, mens flere sagde, at de ikke gider at arbejde i staten længere, siger han.

Efter mødet fortalte en kvindelig HK'er, der på grund af det følsomme emne ikke ønsker at stå frem ved navn, at hun aldrig vil arbejde i staten igen og ikke har tænkt sig at flytte med.

- På de 4,5 år, jeg har arbejdet i staten, har der været omlægninger 3 gange. Jeg føler mig som en ludobrik. De tænker slet ikke på de menneskelige konsekvenser, siger hun.

En anden fortalte, at hun har arbejdet i over 15 år i forskellige dele af organisationen. Hun har derfor oplevet mange omlægninger og navneændringer, og det gør det ikke ligefrem nemmere for hende at træffe en beslutning om fremtiden i Miljøstyrelsen.

- I går ville jeg flytte med. I dag vil jeg måske – og i morgen vil jeg måske slet ikke. Det er utrolig meget op og ned. Det er et stort kollegaskab, jeg vinker farvel til, hvis jeg finder noget andet; jeg kender næsten alle rundt om i landet. Og så synes jeg jo, at det er fedt at gå på arbejde, ellers var jeg heller ikke blevet her så mange år.

Identiteten på de to anonyme HK'ere er redaktionen bekendt. 


Udflytning

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk