HK.dk logo

Populære råd om lønforhandling

24. januar 2018  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Mange ville lære at forhandle en højere løn hjem i Landbrugsstyrelsen. En hel dag var ikke nok til at hjælpe alle de interesserede, så nu gentages succesen


Der var rift om pladserne ved bordet, da faglig konsulent i HK Stat Sydjylland, Maria Bayer Frederiksen, og Tillidsrepræsentant Corina Niclasen holdt åbent kontor en hel dag på Landbrugsstyrelsen i Augustenborg. Alle medlemmer kunne få en tid til privat råd og vejledning, og de 12 tider blev taget hurtigt. Det overordnede emne var lønforhandling, som mange i organisationen ikke har prøvet før.

- Jeg kender mine rettigheder og muligheder meget bedre efter at have talt med Maria og Corina, siger Andreea-Elena Tibuleac, overassistent ved Kort & GIS. Hun flyttede med arbejdspladsen fra København i september 2016 for at blive fastansat, og dengang forhandlede hun selv sin løn. Resultatet var ikke tilfredsstillende.

Skulle have meldt sig ind tidligere

Andreea-Elena Tibuleac fik hurtigt gavn af sit nye medlemsskab

- Det er mere trygt, når der også er en tillidsrepræsentant. Det er ikke så længe siden, at jeg meldte mig ind, og nu fortryder jeg lidt, at jeg ikke gjorde det tidligere, siger Andreea-Elena. Den usikkerhed har hun til fælles med de fleste af sine kolleger, fortæller Maria Bayer Frederiksen.

- At forhandle løn på denne måde er helt nyt for langt de fleste, jeg talte med. De ville gerne have baggrundsviden og tips til at overbevise deres leder ved lønsamtalen, siger den faglige konsulent. 

Flere mødedage på vej

HK Stat Sydjylland har medlemsfremgang i Augustenborg, og Maria Bay Frederiksen oplevede også interesse for HK’s øvrige tilbud om råd og vejledning. Det gælder også for Andreea-Elena Tibuleac.

- Jeg kendte kun HK fra hjemmesiden, hvor jeg havde sammenlignet de forskellige fagforeninger. HK virkede bedst, for der er mange kurser og webinarer, og nyhedsbrevene har mange nyttige ting. Der er meget, jeg kan bruge, siger Andreea-Elena.

Det store fremmøde betød, at Maria Bayer Frederiksen valgte at gentage succesen samme sted ugen efter. Der er også interesse fra Landbrugsstyrelsens afdeling i Tønder om en HK-kontordag dér. 

Stat

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk