Kvinde ved computer

I 2017 blev der sendt ikke mindre end 126 millioner forsendelser med Digital Post. Samtidig bliver andelen af borgere, som ikke regelmæssigt får tjekket deres digitale postkasse mindre og mindre. Det viser en ny undersøgelse fra Digitaliseringsstyrelsen.

Kun 3 procent af de borgere, der er tilmeldt den digitale post-løsning, og som i det seneste halve år har modtaget post i den, har ikke logget sig på for at læse deres post.

- Vi er glade for, at borgerne har vænnet sig til Digital Post, og er opmærksomme på, at de modtager vigtig information fra det offentlige via den kanal, udtaler direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Rikke Hougaard Zeberg.

15 til 17-årige er blevet bedre

Undersøgelsen, der er lavet af Danmarks Statistik for Digitaliseringsstyrelsen viser samtidig, at de unge også bliver bedre til at tjekke deres digitale postkasse. Selvom de 15 til 17-årige stadig er svære at få til at logge på den digitale postkasse, så er andelen, der ikke gør det, faldet med 8,4 procentpoint fra den seneste måling i juni 2017, skriver Digitaliseringsstyrelsen.

- De unge er svære at få fat i, så det er en dejlig overraskelse, at der er sket en stor ændring på blot et halvt år, siger Rikke Hougaard Zeberg og tilføjer:

- Det er et godt incitament for myndighederne til at fortsætte arbejdet med at huske de unge på at få tjekket deres digitale post. De unge er jo flittige brugere af internet og mobil, så vi skal bare hjælpe dem med at huske, at de også får brev fra det offentlige.