HK.dk logo

Persondatalov forhindrer ikke postlister

28. januar 2018  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der har hersket usikkerhed om den nye persondataforordninger forhindrer, at kommuner kan lægge en række oplysninger om personer og firmaer på hjemmesiden. Justitsministeriet har nu bragt klarhed.

Vil ministeren redegøre for, om den danske implementering af persondataforordningen vil medføre begrænsninger for myndigheders aktive information på nettet af afgørelser, postlister, bilag til møder i politiske organer og andre dokumenter, der indeholder ikke-fortrolige personoplysninger?

Sådan lød et konkret spørgsmål til justitsminister Søren Pape (K) forud for behandling af den mulige følgelovgivning til forordningen.

Usikkerheden går blandt andet på om myndigheder fortsat kan lægge postlister, medarbejderoplysninger, resultater fra kontrolbesøg, afgørelser mv på nettet, fx hjemmesiden, som hidtil.

Justitsministeriet har nu givet deres svar

Aber dann haben wir anderen metoden

Den korte udgave lyder: Ja, det kan myndigheder fortsat gøre. Persondataforordningen ændrer ikke på det.

Godt nok, er der i princippet et afsnit i forordningen, som umiddelbart forhindrer den type informationer, men som ministeriet påpeger, så er der andre muligheder – fx artikel 6 stk 1, som hjemler opgaver af samfundsmæssig interesse.

I forhold til kontrolbesøg, afgørelser mv anbefaler forordningen, at der findes specifik lovhjemmel til systematisk offentliggørelse af kontrolresultater.

Men justitsministeriet vurderer, at der med L 68 vil være lovhjemmel og dermed samme rum for at offentliggøre diverse oplysninger som hidtil.

 

Administration Digitalisering

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk