Vi har samlet en håndfuld af pointerne op herunder.
 
   - Det er faktisk over to år siden, at jeg tog den første kontakt til Svend Brinkmann for at få en aftale med ham. Det var endda, før hans helt store gennembrud med ”STÅ FAST”. Det glæder mig, at vi holdt kontakten, og at vi fik ham inviteret til et spændende arrangement for vores medlemmer, fortæller sektorformand Pia Tørving om arrangementet med filosofi-professoren, der nærmest har opnået stjernestatus som danskernes fælles nej-hat:
 
   - Jeg vil gerne takke medlemmerne for det flotte fremmøde til foredraget med den populære professor, der bestemt ikke var kedelig! Brinkmann havde tværtimod nogle ret gode pointer med til os, som han har arbejdet med i mange år, men som i de senere år har vundet en enorm genklang hos danskerne. Allerede i 2005 udgav han sin første bog, men først med ”STÅ FAST” fik han sit store gennembrud. 
Svend BrinkmannSvend Brinkmann fortæller om sine 3 bøger til foredraget for over 200 medlemmer af HK Kommunal Midt.
 

 

Fem pointer fra professoren

Svend Brinkmanns bøger og foredrag kredser om, at vi skal blive bedre til at sige fra, stå fast, vælge fra og sige nej – frem for at lade os tyrannisere af en udviklingskultur, der bliver til en stressende evighedsmaskine.

 

Her er fem af de skarpe pointer, Svend Brinkmann præsenterede os for i sit foredrag:
 
 • 1
  Vigtigst er rødder

  Mennesker skal ha’ fødder, men vigtigst er rødder... så man kan stå fast... Et menneske uden rødder dur ikke, og man er ikke nødvendigvis groet fast, fordi man også slår rødder. (Oversat: Stå fast på dig selv) 

   

 • 2
  Et opgør med SKAL-kulturen

  Hvorfor er der så mange, der har stress, angst og præstationsangst? På grund af den grænseløse udviklingskultur, som jeg tænker en del over. Der er en forventning om, at man skal realisere den bedste udgave af selv. Det giver en grænseløs udvikling, hvor man aldrig kommer i mål, fordi der hele tiden kommer nye mål og krav til. Optimeringsdagsordenen æder sig ind på alt, og det er et problem, hvis selvudviklingen bliver et tvangsprojekt. Verden er fyldt med SKAL ting - opgaver... vi er ikke længere i en påbudskultur - men derimod i en SKAL kultur. Tidligere fik man neuroser på grund af påbud - nu får vi depression af de mange SKAL opgaver/krav....

   

 • 3
  Hold det, du lover

  Der søges i disse år efter et idealmenneske. For eksempel i jobannoncer, der er fyldt med floskler, varm luft og krav, som ingen kan leve op til. Vi skal i stedet leve etisk og holde det, vi lover. Fra i går, til i dag, til i morgen. Og frihed er at være bundet med de
  rette bånd.

   

 • 4
  Negative tanker er ok

  Vi må have lov til at være kritiske, dvæle ved fortiden, give mulighed for at bruge fortiden. Man må også ha’ negative følelser. Det dur ikke, hvis vi kun tænker positivt...

   

 • 5
  Legepladsen er ikke for alle

  Legepladsen kan være fantastisk for de få, men for de fleste kan det være problematisk med de konstante krav om udvikling og eksponering...