Seksuel chikane begynder ofte i det små. Derfor kan det være svært at vurdere, hvornår du skal sige fra. Du er måske også bange for at virke snerpet. Eller er bange for konsekvenserne. Eller for om du har misforstået situationen.

Vigtigt: Du har ret til at sige fra, så snart du føler dig krænket.

Logo til Stop seksuel chikane 

Så pas på dig selv, og hvis du oplever seksuel chikane:

Sig klart og tydeligt, at du ikke vil finde dig i det.

Lad være med at skjule, at du bliver chikaneret. Tal med familie, venner om det. (Det kan også blive vigtigt i en bevisførelse).

Lad være med at tro, det er din skyld.

Opfat chikanen som et arbejdsmiljøproblem – og ikke som dit personlige ansvar.

Hvis du har svært ved at få sagt fra, eller chikanen fortsætter, selv om du har sagt fra, så tal med din tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant om chikanen, så I sammen kan diskutere, hvordan I vil forfølge sagen.

Sammen kan I også gå til din chef, hvis det ikke er vedkommende, som udøver sexchikanen.

Tal evt. med kollegaer om det i samarbejde med din tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant. For at finde ud af, om andre også udsættes for sexchikane af samme person.

Din tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant kan også finde ud af, om du kan få støtte til psykolog eller anden bistand på din arbejdsplads.

Husk at du kan kontakte din lokale HK-afdeling og få rådgivning og støtte, hvis der ikke er en tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant på din arbejdsplads. Ring på 70 11 45 45.

HK/Privat: Stop seksuel chikane! Hent artiklen