HK.dk logo

Opstiller som ny formand: Peter Jacques Jensen

01. februar 2018  |  IMI  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Peter Jacques Jensen er kandidat til posten som formand for HK it, medie & industri Hovedstaden. Her kan du læse hans opstillingsgrundlag.


Kandidat til formandsposten i HK it, medie & industri Hovedstaden 2018 - Peter Jacques Jensen

Hvorfor stiller jeg op?

Det gør jeg også med lidt bævende hjerte, for jeg er glad for mit nuværende job som faglig sekretær i HK/Privats organiseringsteam, hvor der dagligt er masser af udfordringer sammen med skønne kolleger fra hele landet. Endvidere finder jeg det langt fra problemløst, når ansatte stiller op til valgte poster i fagbevægelsen, og endelig bringer det en del usikkerhed med sig – både for mig og for min kone, Anne.

Selv om overvejelserne derfor har været mange, har det, når alt kommer til alt, gjort et stort indtryk, at fantastiske mennesker i og omkring min fagforeningsafdeling har opfordret mig til at stille op – ikke mindst Anne.

Så når jeg nu springer ud på dybt vand, gør jeg det ikke, fordi det er let, problemløst eller belejligt, men fordi jeg simpelthen føler, jeg er nødt til at gøre en forskel.

Som tanken har formet sig, har jeg også haft tid til at overveje, hvad jeg ser som mine vigtigste pejlemærker, og hvor jeg bedst kan bidrage til den fagforening og den fagbevægelse, jeg holder uendeligt meget af. En fagbevægelse, der bestemt ikke er uden fejl, men hvor alt det gode ved fællesskabet heller ikke skal glemmes.

Vigtigst af alt er, at alt det gode sker, når vi gør tingene sammen. Men når man skal gøre ting i fællesskab og sammen brænde for en sag, skal der også være tillid. Tillid til at vi hver især gør vores bedste, at vi sammen lever op til vores værdier, og at vi ærligt kommunikerer sammen (også når vi er uenige). Det, vi gør som organisation, skal eksempelvis altid kunne bestå ”kantinetesten” – altså at vi kan forklare det ude på arbejdspladserne.

Mit hjerte banker i alle vågne timer for en mere organiserende, engagerende og relationsskabende fagforening. En fagforening, hvor oplevelsen af at være en del af et fagligt fællesskab er omdrejningspunktet for alle, hvad enten det er fællesskabet på arbejdspladsen eller fællesskabet omkring branche eller fag. En fagforening, hvor medlemmerne mere tænker handlingerne, holdningerne, relationerne og fællesskabet som fagforeningen, i stedet for kun at tænke forbundshuse, afdelingskontorer eller noget andet, hvor beton udgør en væsentlig andel.

I HK har vi i de senere år taget vigtige skridt på vejen mod en mere organiserende, relevant og nutidig fagforening, hvor også unge og nye generationer på arbejdsmarkedet kan se sig selv, hvor vi stiller krav til omverdenen, og hvor vi sammen præger udviklingen af fremtidens arbejdspladser, ansættelsesformer, uddannelser og samfund. Den forandring af fagbevægelsen må og skal fortsætte.

Vejen til det mål er stadig lang, og vi tager desværre stadig en del omveje. Jeg er klar til at kaste al min energi ind i at gå den vej sammen med jer og på at blive den bedst mulige formand for fagforeningen – for det fortjener HK it, medie & industri Hovedstaden.

Hvad har jeg lavet før?

1990-1994 Menig, befalingsmand og officer i Hæren, herefter reserveofficer i 8 år.

1994-1999 Slagteriarbejder på Steff Houlberg i Slagelse og Rønne, her var jeg på det første sted tillidsrepræsentant og medlem af samarbejdsudvalget.

1999-2001 Ungdomskonsulent i Fødevareforbundet NNF, hvor jeg især havde ansvar for elevorganisering, det fagpolitiske ungdomsarbejde og øvrige kampagneopgaver.

2001-2004 Valgt sektorsekretær for de europæiske fødevarearbejdere i den europæiske industriføderation, EFFAT (hvor også HK var medlem). Her forhandlede jeg aftaler om europæiske samarbejdsudvalg og CSR-aftaler, koordinerede erfaringsudveksling og søgte indflydelse i EU-institutionerne.

2004-2010 Lærer på den daværende arbejderhøjskole i Esbjerg (hvor HK/Privat havde særoverenskomst), hvor omdrejningspunktet var uddannelse af tillidsvalgte i organisering, samarbejde, forhandling, EU, politik og meget, meget mere i rammerne af FIU (Fagbevægelsens Interne Uddannelser).

De sidste otte år har jeg været i HK. Først som organiser i HK it, medie & industri Hovedstaden, siden som faglige chef samme sted, og endelig har jeg de sidste tre år været faglig sekretær i HK/Privats organiseringsteam. 

Sideløbende med mit arbejdsliv har jeg også siden mine spæde teenageår været politisk aktiv, hvilket egentlig startede som for så mange andre med elevrådsarbejde. Jeg er stadig lige optaget af verden omkring os, hvilken forskel jeg selv kan gøre, og hvordan vi sammen gør den til et bedre sted – et sted hvor ikke kun den stærkes ret gælder.

Hvad er mine styrker?

- Jeg er god til at formidle og inspirere.
- Jeg er god til at skabe relationer. Derfor har jeg et stort netværk i hele fagbevægelsen – både i organisationerne og ude på arbejdspladserne.
- Jeg er stærk (fag-)politisk og holdningsmæssigt.
- Jeg har stor erfaring med og viden om, hvad der virker i forhold til organisering.
- Jeg er kreativ og får let nye ideer.
- Jeg kender næsten ethvert tandhjul og møtrik i den komplekse maskine, en stor fagforeningsafdeling som HK it, medie & industri Hovedstaden er.

Hvem er jeg så ellers?

Jeg er 47 år gammel, gift med Anne og bor i Herlev med vores sammenbragte flok af store og små børn. Når jeg rigtig skal stresse af, sker det bedst med en fiskestang i hånden, men er vejret for dårligt, så kan en god bog også bruges. Derudover holder jeg meget af madlavning og samvær med familie og gode venner, hvor der heldigvis også bliver plads til mange andre samtaleemner end HK, politik og arbejdsmarkedet.

Hvad lover jeg?

Ingen valgkamp uden løfter! :)

Jeg lover, at jeg vil bruge al min energi på, sammen med jer alle sammen, at skabe den bedst mulige fagforening for alle HK it, medie & industri Hovedstadens medlemmer, tillidsvalgte og arbejdspladser. 

Hvad enten du er kontorassistent, grafisk tekniker, økonomimedarbejder, IT-medarbejder, receptionist, laborant, mediegrafiker, koordinator, sælger eller noget helt andet. Hvad enten du arbejder på en stor eller en lille virksomhed, om du er timelønnet eller funktionær, om du er ung eller gammel, ledig eller i arbejde, så har du krav på, at HK it, medie & industri Hovedstaden også er et vedkommende fællesskab for dig, der kan hjælpe dig med råd og dåd og har relevante tilbud til dig.

 

Tirsdag 6. marts er der valgmøde med formandskandidaterne. Læs mere og tilmeld dig her.

 

Tirsdag 13. marts er der generalforsamling i HK it, medie & industri Hovedstaden. Læs mere og tilmeld dig her.

 

Er du også interesseret i at stille op til formandsposten? Så send en mail til Ulla Jeppesen.

Generalforsamling Medlemsdemokrati

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk