Unge-netværket består i øjeblikket af tre unge, alle fra Skive. De tre er Zacharias Birkholm Andersen, Mark Peter Krogh og Rikke Sofie Kofoed. Desuden indgår HK MidtVests ungdomskonsulent Daniella Østergaard Roslev i ungenetværket.

 

Men håbet er, at flere unge melder sig. Alle medlemmer af HK MidtVest, der er under HK relevant uddannelse, arbejder på en HK-arbejdsplads og er under 30 år, har således mulighed for at deltage i unge-netværkets møder, der er åbne.

 

Tilmeldingen til møderne, som der minimum vil være seks af om året, kommer til at foregå på hk.dk/kalendermv

 

Så meld dig til, hvis du har lyst til at være med til at arrangere sociale arrangementer med mere for andre unge.

 

Ung til ung

Inger Stranddorf, der er næstformand for HK MidtVest, fortæller, at formålet med unge-netværket er at styrke unges kendskab til HK, og være med til at styrke unge på arbejdsmarkedet samt elevers faglighed. 

 

- Det skal ske gennem aktiviteter, faglige kurser og sociale arrangementer, og ingen ved bedre, hvad de unge efterspørger, end de unge selv, siger hun.

 

Det er meningen, at unge-netværkets medlemmer også skal indgå i Jobpatruljen, som kører hver sommer. Jobpatruljen er en oplysningskampagne, der sætter spot på unges rettigheder på arbejdsmarkedet.

 

Unge-netværket har i øvrigt to pladser i HK Ungdoms Landsudvalg (LU), som bliver valgt ved HK Ungdoms kongres hvert andet år. 

 

Derfor er de med i netværket

Zacharias Birkholm Andersen, som er formand for unge-netværket, er 25 år. Han er i gang med EUX på Skive College. 

 

Zacharias Birkholm Andersen. Foto: Phillip Dabali

Zacharias Birkholm Andersen. Foto: Phillip Dabali.

 

- Jeg har valgt at være aktiv i HK Ungdom, da jeg gerne vil være med til at påvirke min fremtid, informere unge om deres rettigheder og sprede budskabet om en rigtig fagforening. Sammen med HK MidtVest håber jeg, at vi kan få opbygget et stærkt netværk, som vil kunne få lov til at præge hele afdelingen i samarbejde med de enkelte sektorer, fortæller han. 

 

Mark Peter Krogh er 21 år. Han er i øjeblikket sygemeldt fra sit EUD-studie. Han er HK MidtVests repræsentant i HK Ungdoms Landsudvalg (LU).

 

Mark Peter Krogh. Foto: Phillip Dabali.

 

- Jeg har valgt at være en del af HK ungdom, da jeg mener, det er vigtigt som ung at engagere sig i fagforeningen, så man er ordentlig klar til at komme ud på arbejdsmarkedet. Mine ambitioner for HK Ungdom er, at jeg gerne ser, at unge engagerer sig mere i fagforeningen, så de ved, hvad der venter dem på arbejdsmarkedet, siger han.

 

Rikke Sofie Kofoed. Foto: Phillip Dabali

Rikke Sofie Kofoed. Foto: Phillip Dabali.

 

Rikke Sofie Kofoed er 20 år og læser til multimediedesigner på Erhvervsakademi Dania. Hun er ligeledes repræsentant i HK Ungdoms Landsudvalg. 
- Inden, jeg blev aktiv i HK Ungdom, var jeg aktiv i en organisation, der hedder Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (LH), som altid har arbejdet sammen med HK Ungdom. 
 
- På den måde har jeg længe været involveret i politik, og da jeg var færdig i LH, føltes det som den rigtige vej at gå at blive medlem af HK Ungdom. Derudover vil jeg gerne se, hvad HK Ungdom har at byde på, som ikke bare er det faglige arbejde men også i form af netværk og udviklingsmuligheder for mig som studerende. Det hele er nemlig vigtigt for mig.
 
- Jeg kan tilbyde en masse erfaring i form af organisationsarbejde og tror også, at jeg kan tilbyde nogle friske øjne på arbejdet og forhåbentlig en masse idéer til aktiviteter, vi kan lave, beretter hun.
 
Artiklen er opdateret 12. februar 2018