HK.dk logo

Arbejdsgiverne har betalt 45 mio. kroner til medlemmerne af HK Handel i 2017

15. februar 2018  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der er penge i at være medlem af HK Handel. Sidste år skaffede HK Handel præcis 45.573.504,21 kroner fra arbejdsgiverne til medlemmer i knibe.

Illustration: Tone Thoresen/Koalitionen

Hvis du er ude for, at din arbejdsgiver ikke behandler dig, som du har ret til – så kan det være en god forretning at være medlem af HK Handel. Det var det for 2.339 medlemmer i 2017. Sidste år skaffede HK Handel nemlig de berørte medlemmer tilsammen 45.573.504,21 kroner. Et gennemsnit på 19.484,18 kr. per sag. Hele beløbet udbetales til medlemmerne.

- Det er ikke småpenge. Og det viser igen, at der er en berettigelse ved at stå sammen i en fagforening som HK Handel, hvor vi forhandler overenskomsterne og dermed kender dem indgående og ved, hvordan de skal fortolkes, siger faglig chef i HK Handel Kim Jensen, som også understreger, at der ikke kan være samme hjælp at hente i de gule fagforeninger, hvor man ikke har samme branche- og overenskomstkendskab.

- Uanset hvor dygtig du end er som ansat i en gul fagforening som Krifa, Business Danmark eller Det Faglige Hus, så er det umuligt at opnå samme specifikke kendskab til handelsbranchens mange overenskomster og ikke mindst de fortolkningsbidrag, der findes, siger han og fortsætter:

- De gule fagforeninger er måske billigere til at begynde med – men kommer du i knibe, har de slet ikke samme kendskab som os, siger HK Handels faglige chef Kim Jensen.

Sagerne, HK Handel tager op med arbejdsgiverne, handler ofte om usaglige afskedigelser, forskelsbehandling af handicappede og om sygefravær. Men de kan også handle om, at man ikke får nok i løn. For eksempel fik en Fakta-medarbejder 18.500 kr. for at stå til rådighed i sine selvbetalte pauser og en elev, der ikke fik nok i løn, fik 65.000 kroner i efterbetaling.

Antallet af sager i 2017 er lidt lavere end i 2016 – men højere end tidligere år:

År Antal sager
2017 2.339
2016 2.593
2015 1.121
2014 1.913

 

Har du brug for hjælp?

Som medlem af HK Handel kan du altid kontakte os, når du har spørgsmål til fx din ansættelse, løn, arbejdsforhold, overenskomst eller andet, du er i tvivl om. Vi står klar til at rådgive og vejlede dig på 7011 4545.

 

Er du ikke medlem? Det er let at melde sig ind – se mere her.


Organisering Overenskomst Retssager

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk