- Det ene øjeblik tænker jeg: Det vil jeg gerne, for det er det, jeg gerne vil lave. Det næste øjeblik tænker jeg: Jeg klarer ikke at skulle køre så langt til og fra arbejde de næste 12 år af mit arbejdsliv.

 

Ordene kommer fra 54-årige Hanne Arentsen, der er konsulent hos SKAT i Skive, hvor hun tager telefonen i kundecentret og taler med de borgere, som ringer ind om moms, forskudsopgørelse, årsopgørelse, omregistrering af biler med mere.

 

Hanne Arentsen er én af de 26 ud af i alt 100 medarbejdere hos SKAT i Skive, der torsdag 8. februar 2018 fik besked om, at deres job flytter til Hjørring 1. oktober 2018 som led i omorganiseringen af SKAT.

 

SKAT ophører med at eksistere og bliver erstattet af ni styrelser, der får ansvar for hver sin kerneopgave. 

 

De 26 medarbejdere i Skive har fået en frist til 1. marts 2018 til at give besked om, hvorvidt de vil flytte til Skattestyrelsen i Hjørring. Siger de ikke ja til tilbuddet, vil de stå uden arbejde 1. oktober.

 

Får forøget transporttiden

Hanne Arentsen bor i Gedsted i Himmerland og har i dag 33 kilometer til arbejdspladsen i Skive. Til Hjørring vil hun have 113 kilometer. En væsentlig forøgelse af transporttiden.

 

- Det er svært. For med så lang transporttid ville det være bedre at flytte til Hjørring-området. Men du har jo familien at tage hensyn til, så det er ikke sådan bare lige at flytte, siger hun.

 

Hanne Arentsen

Hanne Arentsen vil få 113 kilometer til Hjørring.

 

En anden af de ansatte i kundecentret, Bodil Nielsen, 51 år, vil også få rigtigt langt på arbejde, hvis hun beslutter sig for at sige ja til at flytte med til Skattestyrelsen i Hjørring. Hun bor i Stoholm og har i dag 12 kilometer til Skive. Til Hjørring vil hun få 160 kilometer.

 

- Jeg har arbejdet hos SKAT siden 1984, og det er efterhånden hvert tredje år, at der sker noget nyt. Så hvad nu, hvis man flytter med til Hjørring, sker der så noget om tre år, så situationen igen ser anderledes ud. Måske er tiden inde til, at man skal skifte til noget andet i stedet for at blive i det her cirkus, siger hun.

 

Bodil Nielsen

For Bodil Nielsen bliver afstanden mellem hjem og arbejdsplads 160 kilometer.

 

Foruden de 26, der har fået besked om, at deres job flytter til Hjørring 1. oktober 2018, vil 40 medarbejdere hos SKAT i Skive skulle flytte til Thisted, som bliver hjemsted for Gældsstyrelsen, i første kvartal 2020.

 

Behov for rådgivning

Utrygheden blandt medarbejderne resulterede i, at karriererådgiver Hanne Lund-Nielsen og jobformidler Lone Bjørnkjær fra HK MidtVest mandag 19. februar 2018 besøgte SKAT i Skive, hvor 11 HK’ere var mødt frem for at høre om tendenserne på jobmarkedet, tilbuddet HK JobBørs og muligheden for at booke en karrieresamtale hos HK MidtVest, formulering af CV og jobansøgning samt sparring med Karrieretelefonen.

 

Hanne Lund-Nielsen og Lone Bjørnkjær på besøg hos SKAT i Skive.

Karriererådgiver Hanne Lund-Nielsen fra HK MidtVest i gang med at fortælle om, hvordan et godt CV og en god ansøgning skrues sammen.

 

- Med omstruktureringen af SKAT bliver der også nye job at søge i Skive og andre steder, men vi ved endnu ikke, hvilke job der kommer. Uanset hvilket job, du kunne være interesseret i, kommer du til at skulle søge på lige fod med andre, og derfor er det vigtigt, at dit CV er opdateret, og du ved, hvordan du skruer en ansøgning sammen, fortæller Bodil.
 
- Og når du ikke har søgt et job, siden sin elevstilling i 1981, så kan det godt være en udfordring, og derfor er det dejligt at kunne sparre med HK, siger Hanne.

 

Book en karrieresamtale med Hanne Lund-Nielsen

 

Ring til Karrieretelefonen

 

Se mere om HK JobBørs

 

 
Artiklen er opdateret 20. februar 2018