Det tog et par timers venten i snevejret, men de fremmødte HK’ere og ikke mindst formand for HK Stat Nordjylland Jonna Vestergaard fik, hvad de kom efter.

Landets borgmestre, lokalpolitikere og en række ministre var samlet til KL-topmøde i Aalborg, og mange nordjyske fagforeningsfolk havde taget opstilling for at give deltagerne en varm velkomst.

Flere tillidsrepræsentanter fra HK Stat, Jonna Vestergaard samt andre lokale HK-formænd havde taget turen til pladsen foran Aalborghallen for at demonstrere for en fair løn og gøre opmærksom på, at de ikke er tilfredse med modpartens forhandlingsvillighed.

Bad Løhde om mere vilje til forhandling

Men Jonna Vestergaard nøjedes ikke med at demonstrere. Hun fik sig en snak med den øverste modpart i forhandlingerne med staten, innovationsminister Sophie Løhde (V).

- Jeg fortalte hende, at jeg ikke synes, hun har været særlig forhandlingsvillig. Det var hun ikke enig med mig i, fortæller Jonna Vestergaard til dagbladet Nordjyske. - Hun mente, at hun gjorde meget for at finde en løsning. Jeg prøvede så at nævne det med spisepausen, hun vil fjerne. Men det ville hun ikke ind på. Hun mener, det er noget juridisk, der skal afklares i det fagretslige system, fortsætter Jonna Vestergaard i Nordjyske.

 

Er 22.000 lønførende?

Jonna Vestergaard fortalte også ministeren, at hun havde svært ved at forstå, at hun kunne sige, at man er lønførende i staten.

-Jeg har medlemmer, der er over 50 år, som tjener 22.000 kroner om måneden, men det sagde hun heller ikke så meget til.

Kort efter lykkedes det også Jonna at få sig en snak med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

-Jeg fik lige snakket med ham og sagde, at jeg håbede, at han lod være med at komme med et indgreb, men lod overenskomstparterne selv ordne det. Han havde heller ikke planer om andet, lod han forstå, fortæller den nordjyske HK Stat-formand til avisen.

Foto: Michael Levisen Nielsen