Luft ud om morgenen, hvor pollentallene er lavest. Koncentrationen af pollen stiger nemlig i løbet af dagen. 

Hold overtøj ude af kontoret. Med jakken medbringer du pollen, så hæng den i garderoben eller et andet rum end der, hvor du og dine kolleger sidder.

Væg-til-væg-gulvtæpper er pollensamlere. Så har I allergiproblemer, bør I tale med arbejdsgiveren om at få glatte gulve i stedet, som er nemmere at rengøre. 
Det er vigtigt at lufte ud. 

Illustrationer: Mikkel Henssel

Illustration af kæledyr 

Har du kæledyr med pels - fx kat, hund, kanin - så sørg for, at du ikke kommer på arbejde med tøjet fuld af pels. Det kan trigge en allergiker. 


Grundig rengøring hjælper. Støv er ikke i sig selv allergifremkaldende, men det kan gemme på masser af allergener fra fx dyrehår og pollen. Tal med chefen, hvis der ikke bliver gjort nok rent. 

Blomster kan være hyggeligt. Men de kan også være en voldsom gene for din allergiramte kollega, da de kan have masser af pollen i sig. 


Få installeret en mekanisk ventilation med pollenfilter. Ja, det koster, men til gengæld er der chance for, at pollenallergikeren ikke bliver så syg, at han eller hun må blive hjemme på grund af generne.

Sig det højt. Har du problemer med allergi, så snak med dine kolleger om det i stedet for at gå og blive irriteret over det. Det kan også være noget, du drøfter med din leder og arbejdsmiljørepræsentant. 

Kilde: Astma-Allergi Danmark
Nys pga. blomsterpollen