1. maj går vi ind i et nyt ferieår. For mange leder det nok tankerne ind på en frisk pulje af feriedage, der skal planlægges og ses frem til med varme forventninger. Hos andre kan det godt skabe lidt stress, for hvordan skal man nå at afvikle de resterende feriedage i indeværende år?

Årsagen behøver ikke at være dårlig planlægning, for det kan jo for eksempel være, at man har haft et sygeforløb, der har forhindret ferieafvikling. Nu er der måske vigtige arbejdsopgaver, spændende projekter eller et uddannelsesforløb, der kommer lidt på tværs af de feriedage, som man i en anden situation ville glæde sig til.

Hvis du er månedslønnet er det faktisk muligt at overføre enkelte feriedage til det nye ferieår. Det kræver blot, at du bliver enig med din arbejdsgiver om det. Muligheden for overførsel gælder dog kun ferie ud over 4 uger. Altså din 5. og 6. ferieuge. Læs mere på siden med alt om ferie.

Det er altid godt at snakke med din tillidsrepræsentant om afvikling eller overførsel af restferie. Hun kender reglerne og kutyme eller andre særlige forhold på din arbejdsplads.  Du kan også ringe til din lokale HK afdeling og høre mere.

Hvis der bliver konflikt

I skrivende stund er konflikten på det offentlige arbejdsmarked udskudt af forligsmanden, men måske kommer den på et tidspunkt, der kolliderer med dine ferieplaner. Hovedreglen er, at ferie ikke kan påbegyndes, efter at konflikten er gået i gang. Men du må gerne holde ferie, hvis ferien begynder forinden eller samtidig med, at konflikten går i gang.

Er en konflikt årsag til, at feriedage ikke kan afholdes inden ferieårets udløb den 30. april, kan de i stedet blive udbetalt eller efter aftale overføres til det efterfølgende ferieår. Læs mere i konflikthåndbogen.

Har du en konkret problemstilling, så kontakt din HK-afdeling, find nummeret her.