Ét ord gik igen og igen hele aftenen, da de to kandidater til næstformandsposten i HK besøgte HK Sydjylland ved et valgmøde torsdag den 5. april. Stress. For der er alt for mange stresstilfælde i fagforeningen, og det vil både Ulla Moth-Lund Christensen og Martin Rasmussen gøre noget ved, hvis de bliver valgt til jobbet.

- Folk må ikke gå ned med stress, for sygemeldte medarbejdere er dyre for virksomhedens bundlinje, og det er hårdt for den enkelte og deres familie. Jeg vil uddanne arbejdsmiljørepræsentanter til trivselskonsulenter, og jeg vil arbejde for, at direktørerne går til dem i stedet for til tillidsrepræsentanten. For tillidrepræsentanter beskæftiger sig ikke med arbejdsmiljø og trivsel, sagde Martin Rasmussen. Han høstede anerkendende nik for at fortælle åbent, hvordan det påvirker ham, at en person i hans nære familie i øjeblikket er nede med stress.

Nærvær gør forskellen

Ulla Moth-Lund Christensen spurgte retorisk, om vi er gode nok til at være nærværende og spørge til hinanden ude på arbejdspladserne.

- Får vi spurgt kollegaen ’hvordan har du det?’ og evner vi at lytte til svaret? Det at opleve sin kollega som nærværende kan gøre hele forskellen, og det nærvær vil jeg gerne være med til at skabe fastere rammer for, sagde hun og nævnte, at hun konkret til indføre en slags førstehjælpskasse til arbejdsmiljørepræsentanterne. Den kan de bruge, når et medlem henvender sig for at få konkret hjælp og rådgivning.

Mere i dagpenge

Stress hos de ledige medlemmer var også et varmt emne på mødet, hvor Martin Rasmussen pointerede, at han vil kæmpe for at forhøje dagepengesatsen for de arbejdsløse.

- Det stresser ledige at gå fra én økonomi til en anden, og det stresser dem at være tvunget til at søge to job om ugen. Jeg tror på, at alle mennesker ønsker at have et job. Alt det med pisk er jeg modstander af, sagde han.

Ulla Moth-Lund Christensen nævnte, at hun i den forbindelse vil arbejde for at booste tiltaget jobbørsen, hvor tillidsfolkene kan byde ind, når de hører om ledige stillinger.

- Vi skal sørge for, at vi får vores arbejdsløse kolleger godt videre, sagde hun.

Kender virkeligheden

Aftenen igennem stod det klart, at Martin Rasmussen og Ulla Moth-Lund Christensen på de fleste områder er rørende enige. Deres baggrunde er dog forskellige, idet Martin Rasmussen har været fagforeningsmand hele sit liv. At han ikke har haft et job uden for fagforeningsverdenen ser han dog ingenlunde som en ulempe:

- Jeg kender virkeligheden, for jeg kommer ud i den hele tiden. Jeg er god til at komme rundt og spørge til, hvordan det står til i virksomhederne.

En spørger ville vide, hvad deres kolleger siger om kandidaterne, og til det svarede Ulla Moth-Lund Christensen:

- De siger, at jeg har en høj faglighed og er et ordentlig menneske. Jeg er også god til at favne forskelligheden og opnå resultater, der rammer alle. Og så har jeg en masse erfaring med det politiske spil, for jeg har været på Slotsholmen i over 10 år.

21. april 2018 bliver det afgjort, om det bliver Ulla Moth-Lund Christensen eller Martin Rasmussen, der skal træde ind i hvervet som næstformand i HK.


Næstformandsvalg i HK fagforening

Fototekst: Ulla Moth-Lund Christensen og Martin Rasmussen fortalte ved et valgmøde i HK Sydjylland, hvad de ønsker at arbejde med, hvis de bliver valgt ind som næstformand i HK. Til daglig er Ulla formand for HK Stat i HK Hovedstaden, og Martin er afdelingsformand for HK Midt

Foto: Jonas Ahlstrøm

Mød de to kandidater:

Sted

Tid 

HK Nordjylland
Gartnervej 30
Aalborg
 Onsdag den 4. april kl. 17-20
HK Sydjylland
Jupitervej 1
Kolding
 Torsdag den 5. april. Kl. 19-21
HK Hovedstaden
Svend Aukens Plads 11
København
 Mandag den 9. april. Kl. 17-20
HK Sjælland
Valbyvej 65
Slagelse
 Tirsdag den 10. april. Kl. 17-20
HK Østjylland
Sødalsparken 22
Brabrand, Aarhus
 Onsdag den 11. april. Kl. 17-20
HK MidtVest
Vestergade 43
Herning
 Mandag den 16. april. Kl. 17-20
HK Midt
Lumbyvej 11
Odense
 Torsdag den 19. april kl. 19-22