Sannie

Fritvalgsordning, pensionsbidrag og manglende feriedage skulle rettes på Sannie Agermose Olsens lønseddel, efter gennemgang hos HK Midt. Det er nu bragt i orden. 

 
Da Sannie Agermose Olsen i efteråret 2017 fratrådte en stilling som tandklinikassistent var hun i tvivl om, hvorvidt hendes lønseddel var helt rigtig eller ej. Det var den ikke kunne faglig konsulent Anders L. Andersen fra HK Privat Midt fortælle hende, da hun bad om hjælp til en gennemgang af lønsedler:

Jeg havde en idé om, at der kunne være fejl på mine lønsedler, men jeg synes ikke, det er helt nemt at forstå alle beløb og beregninger. Derfor var jeg glad for at kunne gå til HK, der både tjekkede lønsedlerne igennem og bagefter drøftede fejlene med min tidligere arbejdsgiver

 

   - Jeg havde en idé om, at der kunne være fejl på mine lønsedler, men jeg synes ikke, det er helt nemt at forstå alle beløb og beregninger. Derfor var jeg glad for at kunne gå til HK, der både tjekkede lønsedlerne igennem og bagefter drøftede fejlene med min tidligere arbejdsgiver, fortæller Sannie Agermose Olsen, mens Anders L. Andersen tilføjer:
 
   - Problemerne omkring fritvalgsordning, pensionsbidrag af det udbetalte fritvalgsbeløb og et par manglende feriedage på Sannies lønseddel er nu bragt i orden – i øvrigt i et godt samarbejde med en positiv arbejdsgiver, der gerne ville have tingene løst. Arbejdsgivere er mennesker, der også kan begå fejl, som langt de fleste, og som i dette tilfælde beklager og retter med det samme.
 
 

Pointe: Tjek din lønseddel jævnligt – eller få HK til det

   - Pointen er, at det er vigtigt, at du jævnligt tjekker din lønseddel – eller lader HK gøre det, hvis der er noget, du er i tvivl om. Derfor er du altid velkommen til at bede HK om at kontrollere din lønseddel, og måske er der penge at hente. Penge, som du har krav på og selvfølgelig skal have i henhold til overenskomster og aftaler, konstaterer Anders L. Andersen, HK Privat Midt:
 
   - Lige nu er der et godt eksempel på en anledning til at kigge din lønseddel for marts ekstra grundigt igennem. For fra den 1. marts 2018 er arbejdsgivers bidrag til fritvalgsordningen steget fra 2,7 % til 3,4 % i de fleste overenskomster, men måske er ikke alle arbejdsgivere opmærksomme på det.
 

Lige nu er der et godt eksempel på en anledning til at kigge din lønseddel for marts ekstra grundigt igennem. For fra den 1. marts 2018 er arbejdsgivers bidrag til fritvalgsordningen steget fra 2,7 % til 3,4 % i de fleste overenskomster, men måske er ikke alle arbejdsgivere opmærksomme på det.

 

hvad kan vi lære af sannies lønsedler?

// på en lønseddel skal der være en saldo, som måned for måned viser, hvor meget medarbejderen har optjent i overenskomstens fritvalgsordning. Saldoen var også oplyst på Sannies lønsedler, men ved månedsskiftet marts-april 2017 var saldoen pludselig nulstillet, uden at Sannie havde brugt af fritvalgsopsparingen. Sammen med arbejdsgiver fandt vi ud af, at der var tale om en fejl, der opstod, da klinikken skiftede CVR-nummer, da den indgik i nyt kædesamarbejde.
Efterfølgende har Sannie fået afregnet den fritvalgssaldo, som ellers var forsvundet ud i den blå luft.

// arbejdsgiver ikke havde afregnet pensionsbidrag af det udbetalte fritvalgsbeløb. Det er nu også bragt i orden i godt samarbejde med arbejdsgiver.

// der manglede at blive afregnet for to feriedage