Pause i Lægehuset i Stubbekøbing

Så er der kage til eftermiddagskaffen. Lægesekretær Mia Berethe Illum Csirinyi(t.h.) Sammen med læge Jens Kristensen og sygeplejerske Kisser Silding. Foto: Lisbeth Holten.

Den 36-årige lægesekretær Mia Berethe Illum Csirinyi arbejder i Lægehuset i Stubbekøbing på Falster og holder en kort pause formiddag og eftermiddag. Hun deler vilkår med mange andre HK-medlemmer, der må holde pause, når det er muligt, og sjældent sammen med alle kolleger på én gang

- Det er jo en arbejdsbetingelse, at jeg ikke kan holde de korte pauser med alle mine kolleger. Mens jeg er væk, skal der jo være nogen til at tage telefonen, hvis den ringer, eller hjælpe, hvis en patient står og venter ved skranken. Derfor bliver det ofte i små grupper. Men jeg holder aldrig pause alene, det er simpelthen for kedeligt, siger Mia Berethe Illum Csirinyi.

I frokostpausen er der dog lukket for telefonerne og ingen patienter. Det giver mulighed for at samles med kollegerne, der inkluderer fire læger og tre sygeplejersker, hvilket gør Mia Berethe Illum Csirinyi til arbejdspladsens eneste HK’er.

- Pauserne giver mig en vigtig ro, hvor jeg kan genfinde mig selv og sludre lidt med mine kolleger. Og vi er ikke for fine til også at snakke fagligt, hvis der har været en situation, vi har behov for at vende, fortæller hun.

 

Pauser er også kultur

Hvad er gode pauser på vores arbejdsplads? Og hvordan kan vi skabe en kultur, der sikrer gode pauser i løbet af dagen? Kun hvert 4. medlem holder fastlagte kaffepauser på arbejdspladsen, viser vores undersøgelse, der er foretaget blandt de medlemmer, der abonnerer på HK/Privats nyhedsbrev.
En måde at reducere stress og fremme sundhed og trivsel på er at skabe en god pausekultur på arbejdspladsen. Det kan fx gøres ved:

  • at skabe rammer og struktur for pauserne, fx i form af faste tidsrum eller faste initiativer
  • at nøglepersoner, fx ledere, er rollemodeller ved selv at holde pauser
  • at arbejdspladsens indretning inviterer til at holde pauser.