Mandag mødte en flok seriøse og engagerede tillidsrepræsentanter fra hele regionen op, da HK Kommunal Sydjylland kaldte til informationsmøde om den varslede strejke og lockout.

Konstruktive spørgsmål og meninger stod i kø, og der blev blandt andet talt om nødvendigheden af at forventningsafstemme. Hvad forventer vi af medlemmerne under en konflikt, og hvad kan de forvente af HK Sydjylland.

- HK Sydjylland udbetaler konfliktstøtte til alle medlemmer. Men det er vigtigt at understrege, at det ikke er feriepenge. Vi har brug for, at alle er aktive og synlige under en konflikt, sagde HK Kommunal Sydjyllands formand, Lene Roed, blandt andet på mødet.

Der blev også foretaget en forventningsafstemning med tillidsrepræsentanter, som naturligvis forventes at gå forrest i aktiviteterne.

 

Læs faglig konsulent Elsebeth Hansens referat fra mødet – inklusive mange nødvendige praktiske oplysninger til dig – lige her.

 

Download flyer til udprintning og uddeling her.

 

Reaktioner fra salen

 

Yrsa Schmidt, tillidsrepræsentant fra Tønder Kommune:

Vi er klar til konflikt, for det skal vi være. Men selvfølgelig vil vi helst undgå den.

Mine kolleger er gode til at holde sig orienteret, men mange finder uvisheden ubehagelig. Ingen har prøvet det her før, og det er umuligt at vide, hvad der vil ske.

Michael Hunderup, tillidsrepræsentant i Kolding Kommune:

Jeg føler mig godt klædt på til både konflikt og til at svare på spørgsmål, mine kolleger måtte have om den. Det er vigtigt, at vi som repræsentanter for HK er synlige under en konflikt. Jeg møder gerne op i med vest, skilt og badge.

Helene Knudsen, tillidsrepræsentant i Kolding Kommune:

Det er forskelligt, hvordan kollegerne tager det. Nogle er meget frustrerede ved tanken om de arbejdsopgaver, der ikke vil blive varetaget, hvis de lockoutes. Men alle er enige om nødvendigheden af, at vi står sammen og tager kampen.