Fra venstre: Organiser Kristina Kamp Birkjær, Jeanne Espersen og Heidi Christensen

 

Det var lidt tilfældigt, at bogholder Jeanne Espersen kom med til et møde i HK Sydjyllands netværk for økonomiansatte. Men meget hurtigt kunne hun mærke, at hun var kommet med i et berigende fællesskab.

- Her bliver jeg hængende, tænkte jeg. Kemien med de andre var fantastisk. Vi talte simpelthen samme sprog, husker hun.

Senere er det blevet til flere netværksmøder i samme gode stemning.

- Jeg får virkelig rystet op i mine arbejdsrutiner. Der er så meget inspiration at hente hos de andre, og det er også skønt at kunne inspirere dem. Vi ved jo alle noget om forskellige ting. Jeg er helt høj, når jeg kører hjem fra netværksmøderne. Så ringer jeg til min mand fra bilen og fortæller begejstret løs, fortæller Jeanne Espersen med et smil. 

Du kommer på forkant med udviklingen
Det meget velfungerende netværk for økonomiansatte mødes indtil videre omkring en gang i måneden. Det kan være til et oplæg om et fagligt relevant emne eller blot almen erfaringsudveksling. Et netværk har også mulighed for at fx tage på virksomhedsbesøg. Det er noget, netværkets kernegruppe finder ud af sammen med kontaktpersonen fra HK Sydjylland, fortæller organiser Kristina Kamp Birkjær.

Hun er selv kontaktperson for flere faglige netværk.

- I et netværk holder man sig selv fagligt opdateret. Nye tiltag i en branche har det med at starte ét sted og så brede sig lige så stille ud. I et netværk hører du om fremskridtene først, så du er på forkant med udviklingen. Skulle du mangle et job, er det også lettere at finde ét, når du har gode lokale kontakter rundt om i din branche, siger hun.

Styrker hinandens faglige udvikling
Nogle ganger tager HK Sydjylland initiativ til et netværk, og andre gange er det et medlem, der tager teten. Det er for eksempel tilfældet med Mik Stabel Andersen, der er ved at stable et netværk på benene for folk, der arbejder med salg.

-  Mange sælgere mangler kolleger i hverdagen. Vi taler mest med kunderne, så der er ikke rigtigt nogen, der spørger til vores faglige udvikling. Men for at sælge, skal man have det godt med sig selv. Jeg er sikker på, vi kan styrke hinanden i et HK-netværk, siger han.

Mik Stabel Andersen har selv været rundt og opfordre kolleger til at komme med til netværksmøderne. Det samme har Heidi Christensen, der er én af hovedkræfterne bag etableringen af et netværk for medlemmer, der arbejder med kundeservice.

- Jeg deltager tit i HK’s mange gode kurser og foredrag. Men bagefter savner jeg nogen at sparre med om emnerne og til at øve de ting med, vi har lært. Det håber jeg, kan være én af de ting, vi gør sammen i netværket, siger hun.

 

Vil du være med? Du skal være så velkommen. Herunder ser du en liste over HK Privat Sydjyllands nuværende netværk. Passer du ikke ind i nogle af dem, så send en mail til organiser Kristina Kamp Birkjær med ønske om oprettelse af et helt andet netværk. 

 

Netværk for økonomiansatte
Tilmeld dig netværksarrangement
Kontaktperson i HK: Nina Lynggaard

 

Netværk for sælgere
Tilmeld dig netværksarrangement
Kontaktperson i HK: Kristina Kamp Birkjær

 

Kundeservicenetværk
Tilmeld dig netværksarrangement
Kontaktperson i HK: Kristina Kamp Birkjær

 

Tillidsrepræsentanter i Privat
Tilmeld dig Facebook-gruppen
Kontaktperson i HK: Lis Krøyer

 

Speditører flytter verden
Tilmeld dig Facebook-gruppen
Kontaktperson i HK: Dennis Christensen

 

Ungdomsnetværk
Tilmeld dig Facebook-gruppen
Kontaktperson i HK: Isabelle Rodrigues

 

Advokatsekretærer
Tilmeld dig Facebook-gruppen
Kontaktperson i HK: Nina Lynggaard