Leila Bruun, Annette Hessel og Maria Magdalena Koralewska er tre af de HK’ere, der er med på kurset ”Bliv klar til job indenfor offentlig administration”, der er målrettet ledige kontoruddannede inden for handel og kontor, som kunne tænke sig at søge job i det offentlige.

 

Kurset startede 20. februar og sluttede 17. april 2018 og har været bygget op af en række AMU-fag (arbejdsmarkedsuddannelse), der giver kompetencer indenfor offentlige discipliner som offentlighedsloven, borgerservice, sagsbehandling, retssikkerhed og forvaltningsloven.

 

Baggrunden for kurset er de mange statslige arbejdspladser, der som følge af blandt andet udflytning er kommet til det midt- og vestjyske område. I øjeblikket er SKAT og Midt- og Vestjyllands Politi i gang med at rekruttere medarbejdere, hvilket de fortalte om ved et arrangement med fokus på offentlige arbejdspladser hos HK MidtVest 5. april 2018 i HK-Huset i Herning.

 

Det forventes, at der de kommende år vil komme ca. 400 HK-stillinger i Midt- og Vestjylland. Og her kan kurset ”Bliv klar til job indenfor offentlig administration” være med til at øge mulighederne for at få job.

 

Leila Bruun, Annette Hessel og Maria Magdalena Koralewska er tre af de HK’ere, der er med på kurset ”Bliv klar til job indenfor offentlig administration”, der er målrettet ledige kontoruddannede inden for handel og kontor, som kunne tænke sig at søge job i det offentlige.

Leila Bruun (fra venstre), Maria Magdalena Koralewska og Annette Hessel er tre af de HK’ere, der er med på kurset ”Bliv klar til job indenfor offentlig administration”, der er målrettet ledige kontoruddannede inden for handel og kontor, som kunne tænke sig at søge job i det offentlige.

 

Bedre rustet

- Jeg tror på, at jeg med kurset er bedre rustet til at søge job indenfor det offentlige, fortæller Leila Bruun, 61 år, der er uddannet salgsassistent og har taget en kontoruddannelse med speciale i økonomi.

 

Leila arbejdede som pædagogmedhjælper på et bosted, da hun i februar i år blev ledig. 

 

- Da jeg tog kontoruddannelsen med speciale i økonomi, var det et ønske at få mere viden om offentlig administration. Det har jeg fået nu, og jeg påtænker at søge ind hos SKAT, fordi jeg synes, at der er tale om et meget interessant arbejdsområde, fortæller hun.

 

For Annette Hessel, 62 år, der blev ledig i oktober sidste år, har kurset handlet om at få papir på de kompetencer og den erfaring, hun har. Hun har tidligere været ansat hos politiet og har ellers i mange år arbejdet på kontor. Det sidste job var hos en kommunalt ejet virksomhed.

 

- Jeg håber at komme i betragtning til én af de nye statslige stillinger, siger hun.

 

53-årige Maria Magdalena Koralewska, som kom til Danmark for syv år siden fra Polen, har 25 års erfaring som specialist i kommunal forvaltning men har haft svært ved at finde fodfæste på det danske arbejdsmarked. Hun blev ledig i september sidste år efter ansættelse hos en kommune. Hun håber, at kurset kan føre til et fast job på en offentlig arbejdsplads.

 

- Kurset er en rigtig god mulighed for på kort tid at få øget dine kompetencer, og vores underviser Ann-Lise Aasesdatter Hansen har givet os et godt indblik i blandt andet den nye persondatalov, god forvaltningsskik og administrativ praksis, dialog og samarbejde i den offentlige forvaltning og kommunikation og konflikthåndtering, siger de tre kursister samstemmende.

 

Gode erfaringer

Det er det tredje ”Bliv klar til job indenfor offentlig administration” kursus siden januar 2017, som Mercantec Handelsskolen Viborg kører, og 3. maj 2018 bliver der udbudt endnu et forløb.

 

I alt 48 kursister har indtil nu været gennem forløbet.

 

Også andre uddannelsesinstitutioner i Midt- og Vestjylland har oprettet kompetenceuddannelsesforløb i forbindelse med de mange nye arbejdspladser, der kommer til området eksempelvis UCH

 

Overvejer du at kompetenceudvikle dig, kan du kontakte HK’s karrierevejleder Hanne Lund-Nielsen for sparring. Du finder mere info på hk.dk/karrieresnak, hvor du kan booke tid til en karrieresamtale.

 

Du kan også kontakte HK’s karrieretelefon, hvor HK’s vejledere sidder klar hverdage fra kl. 13.00-16.00. Her kan du blandt andet få sparring på CV og ansøgning
 
Artiklen er opdateret 19. april 2018