Theis Erichsen

Theis Erichsen fortæller medrivende om sine ture med Havana, og deler ud af de erfaringer, han har fået undervejs.


Theis’ storebror Emil er skipper på Havana. Theis er maskinmester. For begge brødre, og for resten af besætningen på deres skib, er den gode, effektive arbejdsdeling mellem de to en stor fordel:
 
   - Der har altid været sådan en rollefordeling mellem os. Altid med Emil ved roret, og mig som hans tro væbner. Det er simpelthen så herligt, og når vi er ude i en lidt spids situation med dårligt vejr på Havana, så har jeg jo en storebror – og når man engang imellem bliver lidt bane, så kigger jeg op på ham og bare lige det, at han kunne kigge på mig, holde øjenkontakten bare lige ét sekund og trække lidt på smilebåndet. Det er nok til, at jeg tænker: ”Det skal nok gå. Min storebror passer på mig”. Jeg stoler på ham, og det har jeg altid gjort. Det betyder også, at vi aldrig har været uvenner.  
 

Stemmer fra generalforsamlingen:  ”…god øjenåbner for, hvad HK laver”

Repræsentanter for ABL, administrationsbachelorstuderende, UCL

Ronja og Maria

Maria (th.): - Det er første gang, jeg er med, men synes det er fedt med stå stor opbakning. Overrasket over så mange, der kommer. Godt at HK Ungdom også blev nævnt i formandens tale. Det er samtidig meget inddragende, og man bliver opfordret til at deltage. 

 

Ronja (tv.): - Jeg oplever en stor opbakning med så mange deltagere til en generalforsamling, og det er spændende med de ting, der bliver sagt fra talerstolen – også for os som unge. Det er en god øjenåbner for, hvad HK laver, og der er større chance for, at jeg deltager i flere aktiviteter, fordi jeg har hørt om dem i dag. Dejligt, at vi også har fået mulighed for at være her i dag og fortælle om vores uddannelse. 
- Det er godt at opleve, at man interesserer sig for hinanden og at det ikke bare er bestyrelsesarbejde. Jeg tænker, at når jeg en er færdig med min uddannelse og har et job, så kunne det være spændende at være med her og have en finger med i spillet. 

 

   - Jeg tvivler ikke på hans beslutninger, for han har nok tænkt det igennem, og vi er jo syv mennesker ombord på sådan en båd. Derfor kan der indimellem være brug for at træffe og ændre beslutninger. Vi stoler på hinanden og taler pænt til hinanden, og derfor kommer vi aldrig op og toppes. Der er nok en grund til, at han vil afsted morgenen efter, selvom det oprindeligt var fem dage senere, vi skulle afsted. Eller der er en grund til, at jeg siger til Emil, at vi lige skal bruge en time sammen ved motoren.  
 
   - Turen med Havana har været vores tur, men vi har haft en mase folk med ombord, hvor der skal være plads til alle og hvor alle skal have lov at gøre noget, der også gør skibet til deres. På den måde bliver det ikke bare os to, der råber og kommanderer hele tiden. Folk følte, de havde part i det, fordi vi startede med at skille skibet ad og samle det igen, så vi alle lærte det at kende og kunne gøre det til vores.
 
   - På vores rejse ville vi gerne have god tid til tingene. Så opstår tingene også undervejs. Vi synes, at eventyret opstår, når der sker noget uventet. Når du går ned af sidegaden eller som i børneeventyrene, hvor soldaten på sin vej mod byen møder en heks, der får ham med. Det er her eventyret starter. Vi synes, vores tur var et eventyr, fordi alt ikke var planlagt på forhånd, og fordi vi kunne blive overrasket engang imellem. For eksempel den dag, da jeg sad ude på agterperronen af Havana og min mor var ved at klippe mig. Og pludselig møder vi en flok Kaskelothvaler, der lige skulle ind og se, hvad der foregik. Du kan selvfølgelig ikke planlægge at møde 35 Kaskelothvaler, men det opstod, fordi vi ikke skulle så meget andet, men sad og kiggede ud over vandet. Det samme sker, når du går i land, møder folk og er nysgerrig. 

 

Stemmer fra generalforsamlingen:

Bjarne

Bjarne S. Nielsen:  ”…en vigtig sag at bakke op om”

- Jeg har hele mit liv deltaget i generalforsamlinger, nu i HK og tidligere som medlem af blandt andet Tekstilarbejdernes Forbund. Jeg har været tillidsrepræsentant i otte år, kender det fra begge sider af bordet og mener, at det er en vigtig sag, som man skal bakke op om. Derfor er jeg også glad for at se så mange mennesker her i dag. Jeg ser frem til en eventuelt konflikt. Det er ikke for tidligt, at der sker noget, og her var der opbakning til linien. 


Tina Bjerning Møller: ”…høre, hvad der rører sig”Tina
- Jeg har altid deltaget i generalforsamlingerne. For jeg har selv været tillidsrepræsentant, og så synes jeg, det er godt at komme ud og høre, hvad der rører sig og være med til at gøre min indflydelse gældende. Pia holdt som altid en god beretning, og hun gør det faktisk rigtig, rigtig godt, og jeg er stolt af, at jeg i sin tid har været med til at vælge Pia som formand. Hun vil os det bedste.