Uddannelsesrejseplanen fra HK er en helt ny tilgang til at tænke egne muligheder for uddannelse

Tekst: LARS MADSEN

Giv dig selv et par minutter til at lade blikket glide en tur ud ad uddannelsesrejseplanens linjer. Er der et stop på gul linje, der lyder særligt spændende? Virker blå linje mere som noget for dig? Eller måske er du nysgerrig på to af stoppene på grøn linje, men ikke videre interesseret i de andre? 

Mulighederne er mange, men det vigtige er, at du med rejseplanen på en helt ny måde kan blive inspireret til at overveje, hvad relevant uddannelse kan bestå af for lige præcis dig.

”Okay, så er det heller ikke sværere”

Planen er oprindeligt lavet til medlemmer i administrative stillinger, men alle kan i princippet bruge den til inspiration. Det vigtigste at forstå er, at man kan begynde sin uddannelsesrejse, næsten hvor man vil, og man behøver kun stå af på de stationer, man har lyst til. En akademiuddannelse kan eksempelvis bygges af lige præcis de moduler, man måtte ønske. Eller man kan nøjes med at tage et enkelt kursus i HK-regi.

Mediekoordinator hos Aller Media Charlotte Trolle har været med til at lave planen, og hun fortæller, at hun allerede selv har haft glæde af den:

- Den synliggør en masse muligheder for mig og får mig til at tænke; Gud ja, det og det kunne jeg også. For mig sætter rejseplanen mulighederne i perspektiv og giver mig en oplevelse af, at okay, så er det heller ikke sværere. Jeg håber, andre også vil få oplevelsen af, at uddannelse ikke behøver være svært at komme i gang med at forholde sig til, siger hun. 

Flere vil bruge rejseplanen

Charlotte Trolle fortæller, at hun helt konkret er interesseret i stoppet RKV, som står for realkompetencevurdering, samt i et par stop på den blå HK-linje:
- Man kan jo starte i det små, for eksempel med et HK-kursus, hvor der blandt andet udbydes smagsprøver på akademifag. Det kan være med til at udvide min horisont og måske give mig noget retning. Og så tænker jeg på at prøve at ringe til Karrieretelefonen. Det er sådan en ting, hvor jeg tænker: Hvorfor har jeg dog ikke gjort det før.

Uddannelsesrejsen blev første gang præsenteret i et oplæg på HK it, medie & industri Hovedstadens generalforsamling i marts, og siden har både HK Privat og

HK Service Hovedstaden bedt om lov til at benytte den i deres egen kommunikation. Det glæder Charlotte Trolle sig over.

- Det er fedt at se, vores arbejde kan bruges af andre. Jeg tror helt klart, det skyldes, at vi kommunikerer så visuelt. Det er i hvert fald det, der gør, at jeg selv har fået glæde af den rejseplan.

 Download rejseplanen her