Efter i marts at have truet flere kommunalt ansatte i både Skive og Aabenraa Kommune er en 39-årig mand ved retten i Viborg blevet idømt seks måneders ubetinget fængsel.
Desuden skal den 39-årige forblive varetægtsfængslet, indtil selve afsoningen kan finde sted, skriver Skive Folkeblad. Den 39-årige har udbedt sig betænkningstid med hensyn til, om han vil anke byrettens dom til Vestre Landsret.

Det er ikke første gang, at den 39-årige er dømt for trusler mod offentligt ansatte. Han truede på samme dag en tirsdag i slutningen af marts mindst fire gange en sagsbehandler i Skive Kommune - og hendes familie.

Truslerne blev fremsat over for både sagsbehandleren selv, en leder i Skive Kommune, en ansat i borgerservice i Skive Kommune samt overfor en leder i Aabenraa Kommune.

Truede med at skyde sagsbehandler

Han ringede direkte til en leder i Aabenraa Kommune. Han fortalte den pågældende leder, at Aabenraa Kommune skulle være klar over, at Skive Kommune arbejdede for at deportere ham til Aabenraa Kommune, og det ville han ikke have, og det skulle have en ende. Derfor ville den 39-årige ifølge politiets oplysninger skyde sin sagsbehandler i Skive Kommune. Det skulle han have fortalt lederen i Aabenraa Kommune.

Inden da havde han ringet til Skive Kommune og fremsatte sine trusler overfor sagsbehandleren.
Senere ringede han igen - denne gang til en leder i kommunen, og bagefter til kommunens borgerservice. I alle tre tilfælde blev der fremsat trusler mod både sagsbehandleren og kommunen som sådan.
Den 39-årige truede med at skyde sagsbehandleren og desuden med at køre ind i facaden på rådhuset i Skive.

Artiklen er opdateret 17. maj 2018