HK.dk logo

Det spørger I os om i maj

22. maj 2018  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hver måned bringer vi et udvalg af de mange gode spørgsmål, vores medlemmer stiller os for tiden. I denne måned handler det om OK18, den nye ferielov og tilskud til klubber.


Får den nye ferielov indflydelse på min sommerferie?

Dorte Torpegård Feldstedt, faglig konsulent:

Det er korrekt, at der er en ny ferielov på vej. Men den får ingen betydning for din kommende sommerferie, som afvikles på nuværende vilkår.

Den nye ferielov træder i kraft pr. 1. september 2020, men allerede fra næste år starter en overgangsperiode, hvor ferien vil blive tilpasset de nye regler.

Den afgørende forskel fra den nuværende til den nye ferielov er, at man fremover vil kunne optjene og afholde ferie samtidig. Man optjener helt konkret 2,08 dages ferie per måned, som kan afholdes med det samme - og senest inden for 16 måneder. Det betyder blandt andet, at man som ny på arbejdsmarkedet langt hurtigere får mulighed for at holde ferie med løn.

Læs meget mere om den nye ferielov her: https://www.hk.dk/raadogstoette/ferie/ny-ferielov

 

Er konflikttruslen på det offentlige område væk nu?

Lene Roed, formand for HK Kommunal Sydjylland: 

Nej, der er stadig mulighed for konflikt men sandsynligvis ikke på hele det offentlige område. De sidste forhandlinger er på plads, og nu skal overenskomsterne vedtages ved en urafstemning for at gælde.

HK anbefaler et ja. Der har ikke været udtrykt den store utilfredshed med aftalerne indenfor HK, mens bølgerne er gået noget højere i andre forbund, ikke mindst hos lærerne. Hvis en eller flere faggrupper forkaster aftalen, vil konflikten bryde ud, men kun på deres områder.

Afstemningen er gået i gang både for HK Kommunals og HK Stats medlemmer. HK Kommunals afstemning slutter den 4. juni kl. 12.00, og resultatet bliver offentliggjort umiddelbart bagefter. I HK Stat stemmes der frem til 31. maj, og resultatet bliver også offentliggjort den 4. juni.

 

Kan man få tilskud til klubber gennem HK?

Kathrine Eg, økonomimedarbejder:

Ja, det kan man. Tilskuddets form afhænger af hvilken klub, det det drejer sig om.

Har du og dine kolleger en arbejdspladsklub, kan I få tilskud til afvikling af faglige arrangementer. Der kan bevilges 50 kr. pr. deltager - dog max 5.000 kr. pr. arrangement.

Til branche- og tværgående klubber kan der både gives et overordet aktivitetstilskud på op til 10.000 kr., ligesom man kan få yderligere tilskud til at afholde fagrelevante arrangementer.

Der er også tilskud til klubgeneralforsamlinger.

HK-medlemmer Forlig 2018 Ferie Pension

Har du brug for


Billig forsikring, forbrugsforening og gode rabatter


Se dine medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk