Det kan nok være JPs chefredaktør skilte vandene, da hans dekret til medarbejdere om acceptabel påklædning i sommervarmen blev kundgjort.

Her udlagde han reglerne, sådan at mænd skulle have lange bukser på, mens kvinder godt måtte gå i kjoler eller nederdele, hvis blot de gik til knæene.

Men mænd kunne altså ikke have fritlagte underben i varmen.

HK Kommunal vandt sag om ret til shorts

Umiddelbart ser dekretet ud til at stride mod en sag i Ligebehandlingsnævnet fra 2008, hvor HK Kommunal kørte en sag mod Guldborgsund Kommune, hvor en medarbejder holdt fast i at møde op i korte bukser – blandt andet fordi det også var accepteret, at kvinder gjorde det samme.

Arbejdsgiveren mente, at det leder tankerne hen på afslapning og ferie, og at det virker uprofessionelt, hvis mænd har shorts på.

Det argument købte dommerne ikke og slog fast, at det klart er i strid med ligebehandlingslovens §4 at lave sådanne retningslinjer for påklædning, fordi mænd og kvinder skal have lige arbejdsvilkår.

Korte bukser tilbage i klædeskabet med ny sag

Men i en nyere sag fra 2012 ser den afgørelse ud til at blive ændret – eller i hvert fald nuanceret.

En virksomhed havde nemlig indført en dresscode, som sagde, at mænd skulle bære lange bukser, mens beklædning for kvinder som minimum skulle gå til lige over knæene. 

Men Ligebehandlingsnævnet mente ikke, at dresscoden og de forskellige krav var i strid med loven om ligebehandling.

Nævnet nævner selv sagen fra 2008, men at der er en række forskelle

  • Påklædningskravet er rettet mod både mænd og kvinder. Det er korrekt, at de krav, der stilles ikke er identiske, men som det fremgår af nævnets praksis, er det helt i overensstemmelse med de sociale normer.
  • Påklædningskravet søger at sikre en bestemt norm for "passende påklædning". Det er arbejdsgiverens suveræne skøn, hvilket niveau af tækkelighed, han ønsker at affinde sig med, når blot der ikke stilles strengere krav til det ene køn, end der gør til det andet.
  • Baggrunden for ønsket om en regulering er, at virksomheden har modtaget konkrete henvendelser fra udenlandske medarbejdere og samarbejdspartnere, der finder at dansk sommerpåklædning er upassende.

Desuden påpeger nævnet også, at politikken kun gælder i det offentlige rum - fx. kantine, reception og mødelokaler. 

Medarbejderne kan derfor frit bære shorts på deres kontorer, blot de tager lange bukser på i fx kantinen. 

Læs mere om reglerne for arbejdstøj.