Fra september i år bliver et tilbud om fleksibel arbejdstid indfaset i alle afdelinger i København Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning. Det betyder, at alle 10.000 medarbejdere får mulighed for løbende at gå op eller ned i tid efter behov efter aftale med deres nærmeste leder. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

Indtil nu har medarbejdere i tre afdelinger haft muligheden i et pilotforsøg, og i en evaluering af forsøget siger 68 procent, at muligheden for at ændre i arbejdstiden ’i høj grad’ eller ’i meget høj grad’ er vigtig for deres jobtilfredshed.

- Vi kan se, at det har betydet rigtig meget for vores medarbejdere, at vi har udvist den fleksibilitet, og selv om mange ikke har valgt at bruge tilbuddet endnu, så siger de, at det er en tryghed i sig selv at vide, at de har muligheden, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) til magasinet.

Fordel for arbejdsgiver

Evalueringen viser også, at fleksibiliteten er meget væsentlig for at få arbejdsliv og familieliv til at gå op i en højere enhed, mens der også er fordele for arbejdsgiveren ved at tilbyde fleksibel arbejdstid, fortæller borgmesteren.

- For det første giver det en langt højere grad af arbejdsglæde for medarbejderne, og glade medarbejdere leverer god velfærd. For det andet giver det os mulighed for at rekruttere flere medarbejdere, fordi flere ser os som en god arbejdsplads, der tager hensyn til sine ansatte, siger hun.

Med flere end 40.000 medarbejdere i alt kan Københavns Kommune betegnes som Danmarks største arbejdsplads, og Sisse Marie Welling vil arbejde for, at tilbuddet bliver udbredt til samtlige medarbejdere i kommunen. Flere forvaltninger er i øjeblikket i gang med pilotforsøg med fleksibel arbejdstid.


Artiklen er opdateret 24. maj 2018