Før du beslutter dig for at hæve alle pengene, så overvej grundigt om det er den rigtige løsning for dig. For når du først har forladt ordningen, kan du ikke få den igen.

 

Det skal du tænke over:

 

  • Hvordan ser din økonomi ud, hvis/når du går på efterløn og pension? Du kan selv lave beregningen med hjælp fra borger.dk – se her: Beregn din efterløn
  • Hvad er dine planer? Overvej hvad det betyder for dine planer for livet, hvis du dropper efterlønsordningen. Om det er en god ide afhænger helt af din situation, din alder, dine pensionsforhold, dit helbred og dine forventninger til dine kommende år på arbejdsmarkedet.
  • Hvis du ikke hæver pengene – men fortsætter med at betale til ordningen beholder du: ret til efterløn, mulighed for at optjene en skattefri præmie og sikring af ret til et seniorjob, hvis du skulle miste din ret til dagpenge, inden du kan gå på efterløn.

 

Er du medlem af HK’s a-kasse, har a-kassen sendt dig et brev med information til din postkasse på MitHK. Her kan du finde meget mere information.