I HK Kommunal MidtVest nåede stemmeprocenten op på hele 81,1 procent – HK Kommunal MidtVest blev dermed den HK-afdeling, hvor flest medlemmer deltog i urafstemningen om OK18.
 
Den landsdækkende deltagelse var 73,9 procent. OK18-stemmeprocenten er dermed den højeste, der nogensinde er målt i HK Kommunal, og den overgår med flere længder den hidtidige rekord på 64 procent målt ved urafstemningen i 2015.

 

Også i HK Stat MidtVest var stemmeprocenten høj, nemlig hele 79,8 procent. Den landsdækkende deltagelse var her 77,6 procent.

 

- I HK Stat MidtVest valgte vi at besøge samtlige statslige arbejdspladser, hvor der er medlemmer, og vi er blevet utroligt godt modtaget, fortæller sektorformand Hans Christian Fløe, der glæder sig over, at så mange medlemmer har stemt.

 

Faglig konsulent Benedikte Fiskbæk Roed (til venstre), HK Stat MidtVest, var blandt andet på besøg hos Gedhus-vagten i Karup, hvor hun sagde "Godmorgen og husk at stemme om din overenskomst" til de mange HK'ere, der arbejder på flyvestationen.

Faglig konsulent Benedikte Fiskbæk Roed (til venstre), HK Stat MidtVest, var blandt andet på besøg hos Gedhus-vagten i Karup, hvor hun sagde "Godmorgen og husk at stemme om din overenskomst" til de mange HK'ere, der arbejder på flyvestationen.

 

Lene Buhl, der er sektorformand for HK Kommunal MidtVest, siger:

 

- Der skal lyde en stor tak til vores tillidsrepræsentanter. Det er dem, der har trukket resultatet hjem, idet de selv har lavet aktiviteter og været rundt og besøge medlemmer i afstemningsperioden. De har virkelig været i arbejdstøjet, siger hun anerkendende.

 

Ved den ekstraordinære generalforsamling i HK Kommunal MidtVest blev der sat fokus på OK18 og afstemningen med to flotte kager.

Ved den ekstraordinære generalforsamling i HK Kommunal MidtVest blev der sat fokus på OK18 og afstemningen med to flotte kager.

 

Både Hans Christian Fløe og Lene Buhl mener, at de tårnhøje stemmeprocenter skyldes det store fokus, som der har været på forhandlingsforløbet.

 

- Der har været mange aktiviteter under overenskomstforhandlingerne, og rigtig mange medlemmer er gået med i optog og lignende. Det, at medlemmerne har stået sammen, har helt sikkert gjort meget for forhandlingsudfaldet men også for stemmeprocenten, fortæller de.
 
Artiklen er opdateret 04. juni 2018