Nordisk Transportarbejder forbund (NTF) holdt i sidste uge kongres i Aalborg. Her deltog HK Privat Sydjyllands formand, Henny Fiskbæk, som udpeget af sektorbestyrelsen i HK Privat Danmark.

Og med kongressen fulgte et nyt tillidshverv til Henny Fiskbæk, idet hun blev valgt til bestyrelsen for NTF’s sektion for Spedition og Lager.

- Som hjemmehørende i en landsdel med mange speditions- og lagervirksomheder, finder jeg det meget relevant at sidde med ved bordet her. Opgaven er at varetage medlemmernes interesse i forhold til EU og andre politiske instanser, der har indflydelse på deres arbejdsliv. Der lægges stor vægt på overenskomster, konfliktretten og kort sagt, den nordiske model, fortæller hun.

Hovedorganisationen NTF varetager over 400.000 nordiske transportarbejderes fagretslige interesser og består af 7 sektioner med hver sin bestyrelse.

På kongressen var ligestilling blandt emnerne. NTF har for første gang fået en kvinde på posten som generalsekretær.

- Det blev påpeget, at det kan det være svært at finde faglige kvindelige ledere som kan og vil tage en mere fremtrædende position, da NTF’s medlemsgrupper er domineret af mænd. Det skulle dog ikke hindre NTF i at være proaktive og sætte sig som mål at få flere kvinder i NTF’s styrende udvalg. Med dette in mind og en speditøruddannelse i bagagen, gik jeg til sektionsmødet for Spedition og Lager. Så da vi kom til punktet ”Valg til bestyrelsen”, meldte jeg mig som kandidat, og blev straks valgt ind. Jeg glæder mig til at tage udfordringen op, fortæller Henny Fiskbæk.