Det skal være muligt for borgerne at se, hvem der har kigget i deres sundheds- og sygdomshistorik i systemerne. Det melder sundheds- og ældreminister Ellen Trane Nørby i et nyt udspil, skriver Avisen.dk.

Udspillet, der skal sætte turbo på det digitale sundhedsvæsen, indeholder flere elementer, hvoraf logning af hvem der kigger i eksempelvis en borgers journal blot er et af dem.

- For at styrke tilliden og åbenheden vil vi med udspillet sikre, at alle regioner indfører logning i sygehusjournaler, så patienter kan se, hvilket sundhedspersonale der har været inde i journalen, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Ud over logning, så indeholder udspillet også tiltag, der skal højne datasikkerheden generelt samt tiltag, der skal løfte forskningen rel="noopener noreferrer" i sundhedsdata.

Læs hele udspillet her (Linket er udløbet pr 28/1 2021)