Mirsa Brink Toubro

Mirsa Brinks Toubro har fået sin uddannelse betalt af sin arbejdsgiver, PostNord. Foto: Lisbeth Holten

Siden 1. maj 1969 har 65-årige Mirsa Brinks Toubro arbejdet i postvæsnet. Selv om hun næste år kan fejre guldbryllup med sit arbejde, har hun konstant rykket sig fagligt. Hun har siddet i kassen, været sekretær, arbejdet i salgsafdelingen, været økonomi- og regnskabsmedarbejder og ikke mindst bestyret et posthus.

- På den ene side har det været af ren interesse for at udvikle mig. På den anden side har det handlet om, at de, der ikke flytter sig i deres stilling eller fra deres stilling, får svært ved at tage job et andet sted, siger hun.

På trods af de mange opgaveskift, hun med fordel har kunnet sætte på cv’et, ville Mirsa Brinks Toubro gerne have papir på det, hun kunne. Derfor fik hun for en del år siden lavet en realkompetencevurdering og kastede sig - med sin leders velsignelse - over kontoruddannelsen i administration.

- På grund af min lange erfaring var der store dele af uddannelsen, jeg ikke behøvede at bruge krudt på. Derfor endte det med, at jeg tog uddannelsen på Handelsskolen i Ballerup på 14 uger fordelt over 6 måneder. Og jeg var så heldig, at posten betalte for den arbejdstid, hvor jeg var på uddannelse, siger hun og fortsætter:
- Det var hårdt arbejde. Det skal man være indstillet på. Man skal virkelig ville det og have mod på at bruge mange timer på hjemmeopgaverne.

Mirsa Brinks Toubro fortæller, at hun lærte en masse, men at især den erfaringsudveksling, hun havde med de andre elever, var udviklende.

- I teams på jobbet er vi ofte så ens, at vi ikke udvikler os, fordi vi ikke får modspil. Det fik jeg her. Jeg mødte modspillere, som havde andre faglige synsvinkler end dem, jeg var vant til.

Mirsa Brinks Toubro fortæller, at hun siden da har sørget for at holde sig opdateret.
- Min alder taget i betragtning har jeg unge børn, og det har krævet, at jeg holder mig kvik i pæren. Og det har jeg blandt andet gjort ved at holde mig relevant på arbejdsmarkedet. Derfor har jeg taget HF-fag på VUC i Ballerup for at holde mig up to date. Jeg har altid sagt, at jeg ville arbejde, til jeg var 70. Jeg er nu fritstillet fra mit job i PostNord, men hvis der dukker noget passende arbejde op, tager jeg imod det.

Få vurderet dine realkompetencer

Overvej, hvad du vil. Orienter dig i fag og uddannelser på www.ug.dk og www.hk.dk/fagligudvikling. 
Få hjælp og sparring på HK’s Karrieretelefon alle hverdage kl. 13-16 på tlf. 33 30 44 60 - de kan også fortælle dig om dine muligheder for at få økonomisk støtte.
Sæt ord på det, du kan. Saml alle relevante dokumenter i www.minkompetencemappe.dk.
Tilmeld dig realkompetencevurdering rel="noopener noreferrer" på www.efteruddannelse.dk.

Få inspiration til din uddannelse
Medlemmerne i HK/Privat arbejder primært inden for 13 fagområder.
www.hk.dk/fagligudvikling har vi lavet en side, hvor du kan finde relevante uddannelser for hvert fagområde.

Økonomien, mens du uddanner dig
Med en realkompetencevurdering (RKV) kan du tage alt fra en ungdoms- til en videregående uddannelse. Men dine vilkår afhænger af, hvor og om du arbejder.
Hvis du er så heldig at være ansat et sted med overenskomst, kan du søge kompetencefonde. Som udgangspunkt dækker de mellem 85 og 100 % af dit løntab samt kursusudgifter. Det kan HK’s Karrieretelefon hjælpe dig med at finde ud af.

Har din virksomhed ikke overenskomst, skal du spørge din leder, om de vil give dig fri og betale. Hvis ikke, så er det selvfinansiering.
Er du ledig, skal du ansøge om at få lov at tage uddannelsen som seks ugers jobrettet uddannelse.

Kilde: uddannelseskonsulent i HK/Privat Britta Appel