HK.dk logo

6 tips til, hvordan du holder helt fri i din ferie

20. juni 2018  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det er helt afgørende, at du får brugt din ferie til for alvor at holde fri. Den proces starter allerede, inden din ferie starter.


Kvinde, der slapper af i pool

Du glæder dig til et velfortjent afbræk fra arbejdet, men ender måske alligevel med at forholde dig mere eller mindre direkte til dit arbejde i din ferien.

Men det er altså i alles interesse, at du holder helt fri. Så gør dig selv, din familie og arbejdsplads en tjeneste og fokuser på at gøre netop det, opfordrer arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat, June Halvorsen.

- Processen begynder allerede længe inden, du går på ferie. Book mindst tre ugers sammenhængende ferie, så både din krop og hjerne får tid til at restituere. Hvis du har glemt din adgangskode eller andre relevante ting under din ferie, så se det som et sundhedstegn, siger hun.

Her er June Halvorsens seks tips til dig om, hvordan du kan holde helt fri i ferien:

  1.  Krop og hjerne har brug for længere tid for at komme ned i gear, så planlæg minimum tre ugers sammenhængende ferie - ligesom du har ret til ifølge ferieloven.

  2. Prioriter dine opgaver inden ferien og løs dem i forhold til deres vigtighed. Er der for mange, som skal nås inden ferien, så tal med din chef om, hvilke opgaver, der kan vente eller løses af andre. Det er chefens ansvar at lede og fordele arbejdet, så du ikke skal arbejde, når du har ferie, og kan holde helt fri.

  3. Aftal hvem, der tager sig af dine opgaver, mens du er på ferie. Har du viden, som dine kolleger skal bruge, så sørg for at dele det med dem, så du kan undgå at blive kontaktet i ferien.

  4. Sæt din mail på autosvar. Skriv eventuelt den person eller afdeling på som kontaktperson i dit autosvar, så du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt vigtige informationer kommer videre. 

  5. Lov dig selv ikke at tjekke din arbejdstelefon eller mail overhovedet, mens du holder ferie - og hold det. Hvis ikke du kan skubbe arbejdsrelaterede tanker væk, så skriv dem ned og parker dem der, så du kan medbringe dem på arbejdet, når ferien er slut.

  6. Start langsomt op igen efter ferien, og start gerne midt i ugen, så du begynder med en kort uge.

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk