Gitte er uddannet kontorassistent, men har i mange år arbejdet så meget med økonomi og regnskab, at det gav mening at få dokumentation på erfaringerne. Derfor var HK’s invitation til et arrangement om videre- og efteruddannelse lige i skabet.

- Jeg tog afsted for at høre om, hvordan jeg kan få papir på det økonomiarbejde, jeg har lavet i 30 år. Men mens jeg gik rundt, blev jeg anbefalet at høre mere om ledelse – og det var meget mere spændende! Jeg hørte også om coaching og fik et godt overblik over hvordan uddannelsessystemet hænger sammen nu. Der var meget at tænke over, men det var også en verden fuld af muligheder der åbnede sig.

Allerede dagen efter besøget i HK kontaktede Gitte studievejledningen på Copenhagen Business Academy.

- Det var en rigtig positiv oplevelse. Jeg er opdraget med, at man skal gøre det færdig, som man er startet på, men studievejlederen beroligede mig med, at det er helt normalt, bare at tage de fag man har mest brug for eller finder mest interessante. Det gør det lettere at gå i gang, når jeg ved, at man ikke behøver at forpligte sig flere år ud i fremtiden, forklarer Gitte Isgaard.

Hvem skal så betale?
HK fokuserer på efter- og videreuddannelse og har, ved trepartsforhandlingerne, været med til at skaffe 65 millioner kr. årligt til at løfte uddannelsesniveauet hos dem uden uddannelse eller de som ’kun’ har en erhvervsuddannelse. Det betyder for eksempel at kontorassistenter som Gitte kan få kursusgebyret dækket for op til 10.000 kr. pr. år. 

- Jeg har været 8 år i en virksomhed, som aldrig gav noget uddannelse. Nu er jeg startet på et andet job, men synes det er lidt for tidligt at bede om uddannelse. Derfor er det helt perfekt, at jeg kan søge ind og tage uddannelsen om aftenen uden at blande min arbejdsplads ind i det.

Gitte har netop meldt sig til ”Ledelse i praksis” og studieforberedende forløb på CPH Business. Hun starter 1. august.

- Jeg tænkte, nu er det nu – nu skal det være.  Det var virkelig let. Jeg fandt et hold på hjemmesiden med undervisning hver mandag i Københavns centrum og meldte mig til – det tog kun et par minutter.

Et akademifag koster ca. 5.500 kr. og findes både som klasseundervisning med ca. én ugentlig mødedag eller som Smartlearning, hvor dit hold og underviseren kun mødes online. 
Hvis du højest har en erhvervsuddannelse, er du måske berettiget til at få op til 10.000 uddannelseskroner hvert år. Kom ind i HK 14. august i Hillerød eller 15. august i Hovedstaden og bliv klogere på din egen fremtid som uddannelsesagent.