HK.dk logo

Kom godt i gang efter ferien

25. juni 2018  |  HK Privat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Efter en god lang sommerferie kan det være svært at skifte til hverdag og job. Her er fem råd til, hvordan du får en god start.


Ung kvinde, der sover ved skrivebordet

Måske tænker du på alt det, du skal nå, når du begynder på jobbet igen. Eller måske er du allerede startet og undrer dig over, at det ikke rigtigt rykker.

- Mange bliver lettere frustreret, når de vender tilbage til på arbejde efter sommerferien. Fordi de har et billede af, at arbejdstempoet skal være det samme, som før de gik på ferie, siger Heidi Lisette Bille, arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat.

- Men virkeligheden er jo, at arbejdet har været skubbet i baggrunden, mens vi har hygget os med familien, været ude at rejse eller helt noget tredje. Krop og hjerne er slet ikke klar, og derfor kan vi selvfølgelig ikke starte på fuld kraft.

Heidi Lisette Bille har fem gode råd til at komme godt i gang igen:
  1. Brug den første dag på at tjekke mail, opfriske dine arbejdsopgaver og skabe overblik og høre om kollegernes ferie. Sidstnævnte er vigtig, fordi en god relation mellem kolleger skaber en stemning, som vil I vil nyde godt af hele året.
  2. Tag flere små pauser end normalt. 
  3. Begynd med de nemme arbejdsopgaver, og vent med de mere komplicerede, til dit tankesæt er oppe i gear.
  4. Hvis du har mulighed for at starte midt i en uge, så gør det. Mange har ikke mulighed for at bestemme arbejdstempoet selv, fx i callcentre, og her er den kortere uge en god måde at komme i gang på.
  5. Undgå overarbejde. Det er en dårlig idé, når man slet ikke er oppe i omdrejninger.

- Kort og godt: Acceptér, at du er lidt langsom i starten, og at du måske ikke når alt det, du gerne vil. For de fleste er det Business as usual i løbet af en uge, siger Heidi Lisette Bille

Ferie

læs
 andre nyheder
fra HK/Privat


Klik her

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk