26-årige Maria Brodersen, der bor i Viborg sammen med kæresten Steffen og de tre katte Bette, Mille og Anna, er glad i disse dage. 26. juni fik hun at vide, at hun havde fået drømmejobbet som UU-vejleder ved Vesthimmerlands Kommune, og 6. august starter hun i Aars, hvor hun bliver tilknyttet fire til fem grundskoler.

 

Maria var egentlig i gang med en uddannelse til bager, men syntes, at det lød spændende, da en veninde fra gymnasietiden fortalte om uddannelsen Professionsbachelor i offentlig administration, som hun var startet på. Inspireret af veninden søgte Maria ind på uddannelsen hos VIA i Viborg.

 

Maria Brodersen

 

- Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg skulle begynde på en boglig uddannelse. Jeg havde troet, at jeg skulle tage en erhvervsuddannelse og arbejde med mine hænder. Men det samfundsfaglige i uddannelsen lød spændende, fortæller hun.

 

Voksede fagligt og personligt

Maria dumpede de to første moduler på uddannelsen men gik til reeksamen og bestod, og derefter gik det fremad med støtte fra kæresten og fra studiekammeraterne.

 

- Jeg begyndte efterhånden at forstå, hvad der blev krævet til eksaminerne og vænnede mig til at løse opgaverne på studiet. Jeg følte, at jeg voksede både fagligt og personligt, så jeg blev ved, beretter hun.

 

12. januar 2018 skulle Maria Brodersen forsvare sin afsluttende opgave, og hun fik 12. 

 

Sammen med en studiekammerat havde hun skrevet om forældredeltagelse i vejledningssamtalen. Maria og kammeraten havde begge været i praktik hos Studievalg, der er et vejledningscenter, som tilbyder individuel og afklarende vejledning om videregående uddannelse til unge og voksne. Begrebet curlingforældre var oppe i tiden, og de ønskede at undersøge, om det er en hæmsko eller en fordel for unge, når mor eller far følger med til en vejledningssamtale.

 

- Vi troede faktisk, at det havde en negativ effekt. Men vi fandt gennem samtaler med flere vejledere ud af, at det overvejende var positivt, idet forælderen fungerer som en ressourceperson, der kan virke understøttende over for den unge, fortæller hun.

 

Uddannelse med mange muligheder

Efter dimissionen meldte Maria sig ledig, og som medlem af HK fik hun god hjælp hos Karrieretelefonen til udformning af CV og ansøgning. Også hos Job og Vejledning i HK MidtVest fik hun fif til at udvide sin jobsøgning, idet administrationsbachelorer kan bruges rigtigt mange steder.

 

På uddannelsen Professionsbachelor i offentlig administration lærer de studerende at løse administrative drifts-, planlægnings- og udviklingsopgaver på tværs af professioner og inden for de rammer, der gælder for en politisk styret organisation. Og uddannelsen giver mulighed for at arbejde med flere dele af det offentlige, administrative arbejdsfelt inden for eksempelvis økonomi, velfærd, skatte- og afgifter, human ressource, beskæftigelsesindsats og uddannelses- og erhvervsvejledning.

 

 

Job efter første samtale

Den første jobsamtale, Maria Brodersen kom til, var hos Vesthimmerlands Kommune, og samtalen endte med, at hun samme dag fik tilbudt jobbet som UU-vejleder.

 

- Jeg glæder mig meget til at starte i jobbet. Jeg har lige, fra jeg søgte ind på studiet, gerne villet arbejde med uddannelsesvejledning. Så der er tale om drømmejobbet. Som UU-vejleder i grundskolen skal jeg hjælpe ikke uddannelsesparate unge med at blive uddannelsesparate og til at finde ud af, hvad de skal efter folkeskolen. Jeg skal fungere både som støtteperson og mentor, og jeg ser frem til at være med til at give de unge en god start, siger hun.

 

Overvejer du at tage det næste skridt i dit arbejdsliv? Måske med efter- eller videreuddannelse? Så hjælper HK’s karrierevejledere dig gerne. Vi kalder det Veludvikling 

 

Du kan booke en karrieresamtale hos karrierevejleder i HK MidtVest Hanne Lund-Nielsen.

 

Sporskifterne

De færreste danskere bliver i det samme job hele arbejdslivet. 

 

I dag er det helt almindeligt at skifte job, og mange gør det jævnligt. Mange skifter også branche og ender måske med at lave noget helt andet end det, de oprindelig uddannede sig til. 

 

De tager måske nye uddannelser eller skifter spor gennem efteruddannelse og anden opkvalificering. Nogle gør det, fordi deres job forsvinder, og de er tvunget til at tænke i nye baner. Andre gør det af lyst. 

Vi sætter i en række artikler spot på HK'ere, som har skiftet spor.


Læs om piloten, der blev jobkonsulent

Artiklen er opdateret 05. juli 2018

BRUG KARRIERETELEFONEN – DEN ER OGSÅ FOR DIG

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.