Trillebør fyldt med ringbind

 

Er din hvilepuls næsten for lav, fordi der ikke sker ret meget på din arbejdsplads lige nu?
Så læs med og følg et eller flere af Anja Vang Rasmussens råd. Hun er medejer af Nuvo Sapiens, der har specialiseret sig i at lære folk - heriblandt tusindvis af HK’ere - effektive arbejdsvaner i en presset hverdag.

- Der er rigeligt at lave det meste af året. Så udnyt, at du er på arbejde i en periode, hvor telefonen ikke ringer så meget, hvor du ikke får nye opgaver hele tiden, og der ingen møder er. Det er masser, du kan tage fat i - både håndens og åndens arbejde, siger Anja Vang Rasmussen.

Sommertid er hovedrengøringstid
Hun foreslår, at du helt lavpraktisk starter med at få ryddet op og kommer til bunds i ting og sager.
- Lug ud i din indbakke og på dit elektroniske og dit fysiske skrivebord. Kig dig derefter omkring, og se, om du har en masse på dine reoler, som du ikke længere har brug for. Og når du er færdig med det, så gå en runde med de andre kolleger, der også er på arbejde. Der er som regel altid større bunker af materialer, som ingen længere bruger, og som ingen har taget ansvar for at gøre noget ved. Det giver faktisk energi at få ryddet op!, konstaterer Anja Vang Rasmussen.

Det gælder også for de store datasystemer, I arbejder med.
- Jeg kan høre på mine kursister, at det er svært at få tid til alt det, der ikke haster, i hverdagen. Så måske har I større rutineopgaver, som eksempelvis journalisering eller andre databaseopgaver, som ikke har højeste prioritet, men som alligevel skal laves på et eller andet tidspunkt. Få det gjort, så det ikke længere står og banker på, siger effektivitetskonsulenten.

Gør noget ved dine kompetencer
Anja Vang Rasmussen opfordrer også til, at du bruger lidt tid på at opdatere dig fagligt.

- Hvis du overvejer at tage noget efteruddannelse, er det nu, du har tiden til at finde ud af, hvad der eventuelt kunne være noget for dig.

Mindre kan også gøre det: Måske har du faglitteratur liggende, du burde have læst. Eller længere instrukser, strategipapirer eller andet fra din arbejdsgiver, du burde sætte dig grundigere ind i. Du kan også sætte dig som mål at lære blindskrift eller blive bedre til Excel, foreslår Anja Vang Rasmussen.

 

TRe simple trin til at få noget ud af de stille dage på jobbet

Ryd op lige nu:
  • På din computer
  • På dit skrivebord
  • I dine reoler, skuffer og skabe
  • I arkivet
Tag et onlinekursus
Efterhånden ligger der masser af gratis instruktioner og vejledninger om stort set alt på nettet. Men på HK’s gratis onlinekurser, hvor du helt sikkert kan lære noget, du ikke vidste i forvejen, eller bedre til det, du kan.
Du kan fx lære blindskrift, engelsk, fransk og tysk. Du kan også tage et kommakursus og blive bedre til Excel eller Powerpoint. Og en hel masse andet. Få det fulde overblik her: https://www.hk.dk/karriere/onlinekurser

Tjek de nye uddannelsesmuligheder
Er du faglært eller ufaglært kan du som noget helt nyt tage gratis moduler (som ellers koster 5-10.000 kroner pr. styk) på akademi- og diplomuddannelserne. Moduler på de tre akademiuddannelser ”Kommunikation og Formidling”, ”Salg og markedsføring” samt ”Økonomi- og ressourcestyring” vil være et oplagt valg for rigtig mange af HK/Privats medlemmer.