Fremtidens arbejdsmarked. Ifølge dommedagsprofeter vil effektive robotter overtage dit arbejde, og de få arbejdsopgaver, R2-D2 og vennerne ikke kan klare, vil akademikerne snuppe.

Men du skal ikke tro på de grumme forudsigelser, siger HK Sydjyllands formand, Ole Kjær. Han glæder sig over, at HK Sydjylland dette år kan lancere et bredt tilbud med overskriften ”Fremtidens arbejdsmarked”.

- Den nye teknologi er i gang med at ændre vores arbejdsmarked for bestandigt, men det sker ikke fra den ene dag til den anden. Du kan sagtens nå at blive klædt på til at gribe alle mulighederne, hvis du bare går til udfordringen med et åbent sind, siger han og understreger en vigtig pointe:

- Du er helt sikkert meget tættere på at være klar til fremtidens arbejdsmarked, end du selv tror. HK’ere besidder generelt et væld af kompetencer og er vant til at omstille sig til nye systemer og muligheder. Så der skal slet ikke så meget til, før du er køreklar.

Et efterår med mange muligheder
Hvordan bliver du så køreklar? Det vil HK Sydjylland gerne hjælpe dig med at finde ud af. Derfor har vi blandt andet følgende tilbud til dig, og du kan tilmelde dig med det samme:

- Foredrag med radiovært og elektronista Christiane Vejlø, der vil tale om de digitale trends, som påvirker vores liv, jobs, samfund, sundhed og parforhold. Tilmeld dig her.

- ”Teknologistorm med udsigt til orkan” med DR2-værten Nikolaj Sonne, der vil give sit bud på, hvilken vindmølle, du skal bygge, hvis du vil overleve på et arbejdsmarked i massiv digital forvandling. Tilmeld dig her.

- Arrangement med professor Torben Terney, der vil gøre dig klogere på, hvordan virksomhederne har planer om at revolutionere stort set alle sektorer med kunstig intelligens, og dermed forandre hovedparten af de jobfunktioner, som vi i dag udfører. Tilmeld dig her.

- ”Dit liv – dit job”. En aften med HK Sydjyllands formand og to inspirerende oplægsholdere, der vil sætte dig på sporet af dit potentiale. Det handler om hvordan du øger du dine muligheder for at nå dine mål både privat og på jobbet. Tilmeld dig her.

- Karrieretelefonen er åben hver dag fra 13-16 på tlf. 3330 4460. Her kan du få sparring om alt vedrørende dit fremtidige arbejdsliv, herunder efteruddannelse, jobsøgning, kompetenceafklaring, motivation mv.

- Individuel rådgivning om efteruddannelse. HK Sydjylland tilbyder i samarbejde med erhvervsskolerne i vores område, personlig rådgivning om dine muligheder for efter- og videreuddannelse. Du kan få skræddersyet en efteruddannelsesplan til netop dig. Læs mere her.