Da Ibrahim Cetinalp gik ind ad dørene hos HK Østjylland, for at deltage i kurset Karrierebooster, kendte han ingen af de øvrige deltagere. Han vidste bare, at han havde brug for nye input i jagten på drømmejobbet.

- Jeg har hørt meget om, hvordan man skriver et CV og en jobansøgning, men jeg kunne godt fornemme, at det ikke var godt nok, det jeg gjorde. Derfor meldte jeg mig til Karrierebooster, fortæller han.

Vickie Lind havde det på samme måde.

- Jeg er nyuddannet og har lige været på barsel, så jeg er topmotiveret for at finde drømmejobbet, og derfor havde jeg brug for et boost, siger hun.

Karrierebooster er et intensivt forløb for nyuddannede HK’ere, med fokus på ansøgning, CV og jobsøgning på sociale medier og netværk.

Deltagerne er vidt forskellige. Ibrahim Cetinalp vil være ejendomsmægler. Vickie Lind vil være karriererådgiver. Andre på holdet var uddannet finansøkonom eller administrationsbachelor.

Kurset er opdelt i 5 moduler og al erfaring viser, at det virker. Mere end 50 procent af deltagerne er i job inden 3 måneder.

- Det, der er anderledes med Karrierebooster er, at man lærer at være meget konkret. I stedet for bare at fortælle, hvad jeg kan, skal jeg fortælle virksomheden, hvad det er, jeg kan tilbyde. Derfor har vi arbejdet rigtig meget med, hvordan man researcher, så man får viden om virksomheden og dermed kan komme med konkrete bud på, hvordan man kan gøre en forskel, hvis man får jobbet, fortæller Ibrahim Cetinalp.

 Ibrahim Cetinalp

 

Deltagerne kommer fra alle sektorer og har vidt forskellige drømme. Men det er netop styrken, mener han.

- Jeg vil gerne være ejendomsmægler og kunne derfor godt tænke mig et CV, der er sat op som en salgsopstilling. Så var det helt vildt fedt, at der sad nogen i gruppen, der er gode til det grafiske, for de kunne hurtigt hjælpe mig, siger han.

Fællesskabet gav også Vickie Lind endnu mere motivation til at målrette ansøgningerne i jagten på drømmejobbet.

- Jeg blev ret hurtigt opmærksom på, at vi kunne hjælpe hinanden. Vi var alle i samme båd og derfor rykkede vi sammen og hjalp hinanden til at yde det bedste, fortæller hun.

- De første par timer sagde vi ikke så meget til hinanden, men så begyndte vi at spørge ind til hinandens drømme og jobønsker. Jo mere vi delte med hinanden, jo mere opdagede vi, at vi kunne hjælpe hinanden. Vi kender jo alle sammen en masse mennesker, og vi fandt hurtigt ud af, at vi jo har mennesker i vores omgangskreds, der måske kan hjælpe en af de andre kursister. Det blev et fællesskab at få hinandens jobønsker til at gå i opfyldelse, fortæller Ibrahim Cetinalp.

De oprettede derfor en lukket gruppe på Facebook, hvor de hele tiden deler informationer, spørger hinanden om hjælp og tipper hinanden om mulige jobåbninger.

- Det har betydet, at jeg bliver gjort opmærksom på stillinger, som jeg måske ikke selv havde opdaget. Simpelthen fordi de andre kursister tænker på mig, når de ser eller hører om et job.

- Det er da bare fedt, at der er andre, der vil hjælpe mig med at holde øje, hvis der er en jobmulighed, som jeg selv har overset. Vi er blevet et fællesskab, der gør, hvad vi kan, for at hjælpe hinanden. Jeg er helt vildt glad for, at jeg blev en del af det, siger han.

Nogle af kursisterne mødes ind imellem, for at hjælpe hinanden med at skrive ansøgninger.

- Det betyder, at jeg får styrket både mine ansøgninger og mit CV, så det passer til det job, jeg søger. Når jeg ved at jeg skal mødes med de andre og vise min ansøgning frem, så får man nok også lige gjort lidt ekstra ved det fremfor, hvis man sidder alene derhjemme, siger Vickie Lind.

Få mere information om Karrierebooster og tilmeld dig her https://www.hk.dk/aktuelt/kalender/D2292218413