- Jeg nåede kun at være på dagpenge i to måneder, så fik jeg nyt job, fortæller 36-årige Anette Lundager, som havde været fire år hos Siemens Gamesa Renewable Energy A/S i Brande, da hun 5. december 2017 blev sagt op i forbindelse med generel omstrukturering.

 

I alt 357 medarbejdere hos Siemens Gamesa blev sagt op. Foruden Brande havde de hjemme i Herning, Vejle og Syddanmark, Aalborg og Ballerup.

 

Anette var ansat i kvalitetsafdelingen i Brande som documentation assistant og blev ved fyringen fritstillet indtil 1. april 2018, hvor hun meldte sig ledig. I starten af maj søgte hun et job som intern salgsassistent hos Dokka Fasteners i Brande, der er en del af Würth-gruppen og leverer bolte til vindmølle-, olie- og gasindustrien. Efter to samtaler blev hun tilbudt jobbet. Hun startede på sin nye arbejdsplads 11. juni 2018.

 

Anette Lundager

 

- Jeg så en annonce på Jobindex og søgte, og jeg er rigtig glad for det nye job, hvor jeg opretter ordrer i vores system. Jeg kan trække på erfaringerne fra vindmølleindustrien, og jeg er blevet taget rigtigt godt imod af mine nye kolleger. Vi er en mindre enhed, og jeg synes, det er dejligt at arbejde et sted, hvor du har mulighed for at lære alle dine kolleger at kende, fortæller hun.

 

Dokka Fasteners har 40 ansatte i Brande og 140 i Dokka i Norge.

 

Hjælp fra HK

Anette Lundager gjorde i sin jobsøgning brug af HK. Hun var med på et kursus i HK-Huset i Herning, hvor hun fik optimeret sine ansøgninger. 

 

Desuden var hun igennem et kompetenceafklaringsforløb hos AS3, som HK og de øvrige berørte fagforeninger havde forhandlet sig frem til for de medarbejdere hos Siemens Gamesa, der blev sagt op i forbindelse med generel omstrukturering i november-december 2017.

 

Der blev også arrangeret en jobmesse i Remisen i Brande i samarbejde med Ikast-Brande Kommune og Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, lige som Siemens Gamesa sikrede de opsagte medarbejdere adgang til internt opslåede stilling frem til og med den 31. december 2018 på en lukket Facebook-gruppe. Gruppen blev oprettet af Jobcenter Ikast-Brande, og udover ledige jobs hos Siemens er den også i stor stil blevet anvendt af andre virksomheder til jobopslag, der matchede de ledige.

 

- Jeg synes, det var rart at få hjælp. Det har været positivt med AS3 forløbet, hvor jeg fik en masse værktøjer, jeg kunne bruge i min jobsøgning, og det var også godt at mødes med de andre fritstillede, så vi kunne udveksle erfaringer, beretter hun.
 
- At jeg havde en periode, hvor jeg var fritstillet, betød, at jeg ikke var så presset og havde tid til at overveje, hvad jeg nu skulle arbejdsmæssigt, forklarer hun.

 

Mange i nyt job

CO-industri fællestillidsrepræsentant hos Siemens Gamesa i Brande, Jens-Jørgen Nico Sørensen, har ikke noget konkret tal. Men han fortæller, at størstedelen af de opsagte medarbejdere hos Siemens Gamesa er kommet i arbejde igen takket være AS3 forløbet samt jobmessen. Nogle er blevet ansat ved Siemens Gamesa igen, andre udenfor virksomheden.

 

Jonna Haubro, der er faglig koordinator hos Job og Opkvalificering, Ikast-Brande Kommune, fortæller, at ifølge oplysninger fra de berørte jobcentre, er 85 procent af de opsagte Siemens Gamesa-medarbejdere, kommet videre i nyt job.
 
Artiklen er opdateret 28. august 2018

DU FÅR HJÆLP TIL AT FINDE OG SØGE JOB

Du kan få personlig sparring på din ansøgning og dit cv af vores specialister på området. Du skal bare sende dine dokumenter til os, så vil du blive kontaktet af en vejleder hurtigst muligt.
Er du på udkig efter nyt job? Så tilmeld dig HK Jobbørs – uanset om du er i job eller ledig. Her hjælper vi hver dag arbejdsgivere over hele landet med at finde de helt rigtige HK’ere til spændende stillinger. Tilmeld dig nu, så du kan komme i betragtning, når der kommer nye jobs, der matcher dine kompetencer.