HK.dk logo

Det spørger I os om i august

28. august 2018  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der er gang i nyansættelserne her efter sommerferien, og det kan mærkes på de spørgsmål, vi får. Læs denne måneds faglige brevkasse.


Hvordan sikrer jeg mig, at min arbejdsplads ikke trækker for meget i min løn, når jeg har holdt ferie?

Anja Clausen, faglig sagsbehandler:

Med en lommeregner kan du ret nemt selv regne ud, hvor meget din arbejdsplads er berettiget til at trække. Ifølge ferielovens §8, stk. 2 må din arbejdsgiver foretage et fradrag på 4,8% af månedslønnen for hver dag, du har holdt ferie. Du finder ferieloven her.

Fradraget udregnes således: Månedsløn x antal feriedage x 4,8%. Det vil sige, at hvis du er fuldtidsansat med en månedsløn på 25.000 kr., og du har holdt en uges ferie, så lyder regnestykket:  25.000 x 5 x 4,8% = 6000 kr.

Hvis du har brug for hjælp til udregninger eller generelle tjek af lønsedlen, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Hvad sker der med min pensionsopsparing, hvis jeg flytter permanent udenlands?

Finn Sølvdahl, faglig konsulent:

Det spørgsmål er ofte aktuelt for vores udenlandske medlemmer, der arbejder i Danmark i en periode, men efterfølgende vælger at bosætte sig permanent i deres hjemlande igen.

Reglerne er: Har du sparet penge op i en kollektiv pensionsordning, men vælger at rejse permanent fra Danmark, så skal din pensionskasse udbetale dig den pension, hvis overenskomsten giver lov til det. Er der ingen overenskomst, afhænger det af hvad pensionsselskabets vedtægter siger.

Desværre oplever vi ofte, at reglerne kan være indviklede og pensionskasser gør knuder, når medlemmer retmæssigt skal have udbetalt deres penge. Står du i den situation, så skynd dig at kontakte os i HK Sydjylland.

 

Jeg har fået nyt job! Bør jeg kontakte HK?

Pia Iversen, faglig sagsbehandler:

Ja, det er altid en god idé at have din fagforening med i processen, når du skifter job.

Inden den vigtige lønsamtale kan vi klæde dig godt på, så du kender lønniveauet for den stilling, du skal bestride. Vi er også altid klar til en sparring om, hvordan du bedst opnår et godt resultat i den givne situation.

Når du bliver præsenteret for en kontrakt er det meget vigtigt, at du ikke bare skriver under. Lad os tage et tjek af kontrakten først og sikre, at den indeholder alt, hvad den bør, om for eksempel regler for ferie og frihed, pension, overarbejdsregler, regler omkring arbejdsfri dage, regler ved barns sygdom og overenskomstmæssige goder.

HK har også denne side, hvor du kan finde mange gode oplysninger om ansættelse.

 

Karriere Ferie

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk