Lars Nonboe fra HK Nordjyllands JobBørs kan hjælpe dig, hvis du er i gang med hemmelig jobsøgning

Lars Nonboe fra HK Nordjyllands JobBørs kan hjælpe dig, hvis du er i gang med hemmelig jobsøgning

Du går næppe rundt med skæg og blå briller på jobbet, men mentalt kan det godt føles sådan. At bedrive JOBSØGNING UNDER RADAREN, når du befinder dig på din sædvanlige arbejdsplads, er både en smule besværligt, men også spændende.

Er der en ny og spændende karriere til mig??? Spørger du dig selv, mens du tjekker jobopslag, arbejder på at file CV’et til og måske endda sender ansøgninger afsted.

Og skulle du blive indkaldt til samtale, kan det give visse praktiske udfordringer i.f.t. at få det passet ind med dit nuværende arbejde, uden at nogen opdager det. Fridag – afspadsering – hvide løgne om, hvorfor du er nødt til at gå tidligt den dag, kan blive nødvendige.

De færreste går nemlig rundt på arbejdspladsen og taler højt om, at de har lyst til at skifte job. De fleste kolleger – og chefer – som jeg gennem tiden har oplevet ”hoppe af” til fordel for noget andet, har først ladet bomben springe, efter at jobskiftet var 100 procent sikkert.

Det gjaldt også mit eget jobskifte for ca. et år siden. Jeg fortalte først min chef og mine kolleger om skiftet, da det nye job hos HK var faldet helt på plads. Og hvorfor er det sådan?

Ja, Maria, der er ansat i det offentlige, har nogle bud. Maria får lov at optræde udelukkende med sit fornavn her. Hun er nemlig aktivt jobsøgende:

”Jeg har ikke fortalt min chef det ved MUS-samtalen. Jeg ved jo ikke, hvor længe der går, før jeg finder noget andet, og jeg er bange for, at det gør et eller andet ved samarbejdet, hvis min chef vidste det”, siger hun.

 

Når kroppen er ét sted og hovedet er fuldt af drømme om et andet sted.

Maria fortæller, hvorfor hun har lyst til at skifte spor igen:

”Jeg har tidligere været ansat i det private, i brancher, der var udsat for store omvæltninger. Nu har jeg været i det offentlige i otte år, og det er en helt anden verden. Systemet er tungt og hierarkisk opbygget, og det er svært at få ting til at ske. Der er mere snak end handling, og det passer dårligt til mit temperament. I den private sektor har jeg oplevet en mere flad struktur. Og så er jeg træt af pigefnidderen på en arbejdsplads, der er domineret af kvinder. ”

Maria tager nu en masse kurser for at dygtiggøre sig inden et jobskiftet, og hun deltager i HK JobBørs’ møder med ligesindede. Men mest betyder netværket med Lars Nonboe, der er konsulent i HK Nordjyllands JobBørs:

”Lars kender virksomhederne, og efterhånden som han også lærer mig at kende, kan han henvise mig til nogle virksomheder, som formentlig vil være et godt match for mig. Det er virksomheder, han har håndplukket, fordi han ved, de mangler arbejdskraft, og han kan se mig i netop dét job”, siger hun.

Lars Nonboe fra HK JobBørs ved en del om jobsøgning under radaren. Han bekræfter, at folk ofte bliver sat uden for udvikling og de spændende arbejdsopgaver, når chefen ved, at de er på vej væk.

 

Hemmelig jobsøgning

Karin Christiansen, 55 år, var træt af et job, hun havde haft i otte år, og hun har nu fundet et nyt via HK JobBørs.

"Jeg giver Lars Nonboe en karakter på 10 ud af 10", siger hun med glæde i stemmen.

1. september skifter hun til et arbejde som regnskabsmedarbejder hos KT Electric i Aalborg. I det tidligere job sad hun meget alene og savnede det kollegiale fællesskab. Men talte hun med chefen om, at hun søgte væk? Absolut ikke.

"Kun min mand og nære veninder vidste det. Jeg var bange for at blive fyret, hvis det kom min chef for øre. Jeg ville selv bestemme, hvornår det var slut; jeg har aldrig været arbejdsløs og har heller ikke lyst til at prøve det", siger Karin Christiansen. Hun havde stået i JobBørsen tidligere, men ikke brugt den, og efter at hun igen aktiverede sit medlemskab af JobBørs i foråret 2018, gik der kun to måneder, før der var bingo.

"Jeg talte med Lars Nonboe, om at jeg var utilfreds, og han rådede mig til at blive i jobbet, mens han fandt noget andet i sit kartotek", fortæller Karin Christiansen og tilføjer, at Lars er god at ringe til og lukke damp ud over for eller fælde en tåre hos.

"Guld værd", lyder vurderingen.

Karin Christiansen hørte om JobBørs, da hun var til møde i HK's i netværk for bogholdere og faldt over en pjece. Derefter læste hun mere på hjemmesiden.

Netop sommertiden inspirerer mange til at tænke på nyt job. HK’s nye tilbud, Karrieretelefonen, holdt åben i sommer og havde alene i juli 326 samtaler. Heraf var 160 vejledning om cv og ansøgning.En tidligere undersøgelse fra Wilke for Avisen.dk har vist, at hver fjerde overvejer at skifte job efter sommerferien.  Tid med venner og familie sætter gang i tankerne og snakken, om du egentlig har lyst til at blive det sted, du er, i mange år fremad.

Karin Christiansen glæder sig til at begynde nyt job i en virksomhed med 25 funktionærer som nærmeste kolleger.

- Dér spiser alle frokost sammen, siger hun.

Hun opfordrer HK til at fortælle arbejdsgiverne mere om JobBørs, da hun tror, at for få kender den.

Disse tilbud har HK til dig, hvis du overvejer at skifte job – eller du søger job som ledig:

  • JobBørs
  • Karrieretelefonen
  • CV-kurser
  • Søgning på hk.dk’s jobdatabaser – opret en jobagent og få adgang til tværgående stilling på jobopslag i et stort antal databaser – også de stillinger, der kun er slået op ét sted.